Galatasaray’ın Fas'lı 10 numaralı forması, son yılların en formsuz dönemini geçiriyor.Wesley Sneijder’in giydiği ve takımı başarıdan başarıya koşturan 10 numara, Belhanda’nın üzerinde vasatı aşamadı.

Faslı futbolcu, derbinin en etkisiz isimlerinden biri oldu. Öyle ki hocası Tudor bile Belhanda’ya, hem de skora en fazla ihtiyaç duyduğu anlarda sadece 69 dakika dayanabildi. Tecrübeli futbolcu, yerini Selçuk İnan’a bıraktı. Ancak Kaptan da, sahada kaldığı sürede varlık gösteremedi.

Serdar Aziz maske çıkardı

Aytemiz Alanya maçında aldığı darbeyle yüz kemiğinde kırık oluşan Serdar Aziz, ameliyat olmayıp, derbiye maskeyle çıkma kararı almıştı. Ancak milli futbolcu, bu şekilde rahat hissetmediğini belirterek maskeyi çıkarttı. Maicon’la beraber Beşiktaş forvetlerini durdurmakta zorlanan Serdar, sahadan büyük üzüntüyle ayrıldı.Maçın ikinci yarısında Tudor’un yaptığı en ilginç hamlelerden biri de, skor 2-0’ken oyuna Linnes’i almak oldu. Hırvat hoca, karşılaşmaya sol bek olarak başlatmadığı genç oyuncuyu, 85. dakikada Denayer’in yerine oyuna aldı. Tudor’un, maçı çevirmek adına yaptığı bu ‘kurtarıcı’ hamle, Galatasaray taraftarının tepkisini çekti.

Denayer’le 45 dakika!

Aslan maça Denayer sürpriziyle başladı. Tudor, Latovlevici’nin sakatlığında Linnes’in görev yapması beklenirken, sol bekte Denayer’e yer verdi. Belçikalı futbolcu ilk 45 dakika Quaresma karşısında etkili bir performans ortaya koyarken, ikinci devre gollerin de gelmesiyle birlikte oyundan düştü. Jason Denayer’le birlikte savunmadaki diğer isimler de konsantrasyon kaybına uğrayınca, maçın gidişatı tamamen Beşiktaş lehine döndü ve Sarı-Kırmızılı defans hattı çok sıkıntı dakikalar yaşadı.