Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Igor Tudor ile yıldızı bir türlü barışmayan Wesley Sneijder'i elden çıkartarak 4.5 milyon euroluk maaş yükünden de kurtulmak isteyen Galatasaray Yönetimi'ne ilk resmi teklifler Zenit ve ABD'den ulaştı. Mircea Lucescu'nun görevine son verilmesinin ardından yola Roberto Mancini ile devam eden Zenit, İtalyan teknik adamın ısrarlı raporu doğrultusunda Sneijder için Galatasaray ile resmen pazarlık masasına oturdu.

Galatasaray'ın talep ettiği 6 milyon euroluk bonservis bedelini düşürmeye çalışan diğer yandan da Sneijder'i İstanbul'dan ayrılma konusunda ikna etmek için tüm kozlarını oynayan Zenit'i transfer sürecinde bekleyen bir diğer sorun ise ABD'den gelen teklifin Sneijder - Yolanthe çiftini cezbetmesi olarak gösteriliyor. Hem Zenit hem de ABD'den gelen teklifi değerlendiren Galatasaray, Wesley Sneijder ile de Hollanda'nın Lüksemburg ile oynayacağı (9 Haziran Cuma) maçtan sonra görüşecek.

TRANSFER SÜRECİNDEKİ ETKENLER

1-Yönetim; Galatasaray Yönetimi, bir sezon daha sözleşmesi olan Sneijder'in toplam 5 milyon euroluk garanti ücret maliyetinden kurtulmak için hem Zenit hem de ABD'den gelen tekliflere sıcak bakıyor. Galatasaray'ın transfer sürecindeki en kritik maddesi ise; 5-6 milyon euroluk bonservis bedeli.

2-Igor Tudor: Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Igor Tudor, yeni sezon planlarını Sneijder'siz yapıyor ve bu planlamayı da yönetime iletmiş durumda. Tudor'un kısa bir süre önce yaptığı, "Sneijder'in geleceğini kulüp ile konuşacağız, alternatif planlar yapmak zorundayız" açıklaması da Sneijder'in ayrılık sürecinin önünü açtı.

3-Yolanthe Cabau: İstanbul tutkunu olan ve İstanbul'da yürüttüğü önemli projeler olan Yolanthe Cabau'nın öncelikli tercihi ailesi ile beraber İstanbul'daki yaşantısına devam etmekten yana. Rusya'ya gitmek istemeyen Yolanthe'nin bu kararı Sneijder'in Zenit'e transferinin önündeki en büyük engel olsa da Yolanthe'nin ABD'ye sıcak olması diğer transfer sürecini güçlendiren önemli bir opsiyon olarak deperlendiriliyor.

4-Wesley Sneijder: 33 yaş barajına bakıldığı zaman (üst düzey futbolcular hariç) Avrupa'nın en yüksek maaş alan futbolcularından biri olan Sneijder'in bir sezon boyunca Galatasaray'dan alacağı 5 milyon euro bulunuyor. Zenit'in yeni dönemde maaş çıtasını düşük seviyede tutacak olması Sneijder'in önüne duvar örerken; ABD'nin bu konuda daha geniş bir bütçeyle hareket etmesi Sneijder'in Galatasaray'dan ayrılık sürecini hızlandırabilir.


kaynak:mynet