Geçen sezon Eskişehirspor’la oynanan TFF 1’inci Lig play off finalinde çıkan olaylar yüzünden 2 maç seyircisiz oynama cezası aldıklarını hatırlatan Sepil, “Ben taraftarımız olmadan maçtan tat almadım. Dünyada seyircisiz oynanma cezası verilen ülke kaldı mı? Artık bunlar değişmeli.

Her şeye rağmen oyuncularımız çok iyi mücadele etti. Galibiyeti biz kaçırdık. Benim oyuncularım harika bir performans ortaya koydu. Çok yeni bir takımız. On birimizden 9 isim yeni transfer.Fakat herkes uyum içinde, disiplinden kopmadan mücadele etti. Gelecek adına çok umutluyum. Herkesi kutluyorum” diye konuştu.

Teknik Direktör Tamer Tuna da sezona güzel bir başlangıç yaptıklarını söyledi. Çok zorlu bir hazırlık süreci geçirdiklerini anlatan Tamer Tuna, “Fenerbahçe karşısında inancımızı sahaya yansıttık. Yıllar sonra yükseldiğimiz Süper Lig’e Fenerbahçe maçıyla başlayıp puan alabilmek bizim için çok önemli. Bu skor, takımın özgüvenini ve moralini oldukça yükseltecek. Tek eksiğimiz taraftarımızdı. Onlarsız mücadele etmek bizim için çok zor. Bir sonraki iç saha maçımızda Trabzonspor’la karşılaşacağız ve o müsabakada da maalesef seyircimiz olmayacak. Artık bu tür olayların son bulmasını istiyorum. Bizim en büyük itici gücümüz Göztepe’nin muhteşem taraftarı” diye konuştu. Basel’den Adama Traore ile anlaştıklarını duyuran Tuna, “Transferin artık sonuna geliyoruz. Bazı mevkilere 1 ya da 2 oyuncu getirebiliriz. Kaleteli bir ekip oluşturduk” açıklamasını yaptı.

CASTRO VE SCARİONE BÜYÜLEDİ

Göztepe’nin Kasımpaşa’dan transfer ettiği Ande Castro ve İsrail’in Maccabi Tel Aviv takımından aldığı Oscar Scarione Fenerbahçe karşılaşmasında gösterdikleri performans ve attıkları gollerle tam isabet olduklarını kanıtladı. Kasımpaşa’da da birlikte oynayan iki orta saha oyuncusu, tüm takımın yükünü çekmeyi başardı. Gelecek haftalar için iyi bir izlenim bırakan iki oyuncunun yanı sıra, yeni transferlerden Beto, Peybernes, Kadu, Sabri, Ghilas, Gouffran ve Rotman da geçer not aldı.

Sezonun ilk maçında Fenerbahçe ile evinde 2-2 berabere kalan Göztepe, birinci haftalarda İzmir’de yine yenilgi yüzü görmedi. Ev sahibi olarak başladığı Süper Lig’deki ilk hafta maçlarında Fenerbahçe sınavına kadar 10 galibiyet, 5 beraberlik elde eden sarı kırmızılılar geleneğini bozmadı ve maratona yine puanla başlamasını bildi.