Süper Lig'e iyi bir başlangıç yapan Göztepe teknik direktörü Tamer Tuna, AA muhabirine konuştu.

- Oyunsal anlamda iyi bir geçiş dönemi geçirdik! -

Adaptasyon sürecinden bahseden Tamer Tuna, "Bizim gibi yeni oluşan, oldukça fazla transfer yapan takımlarda adaptasyon, oyunda birbirini tanıma süreci kolay olmuyor. Bizim için oyunsal anlamda iyi bir geçiş dönemi oldu. Oynamak isteyen, zevk veren, atak üstünlüğünü ve pozisyonları elinde tutmaya çalışan bir takımız. Fiziksel olarak da çok iyi hazırlanıyoruz, oyuncularımız bu konuda oldukça iyi." dedi.

- Milli maç arasından güçlenerek çıktık! -

Geliştirmesi gereken yönlerinin olduğunu belirten Tuna, "Bazen maçlarda ortaya çıkaramadığımız belli yönlerimiz var. Bunları daha da ortaya çıkarmak zorundayız. Teknik anlamda çözdüğümüz bazı olaylar var, aramıza katılmayan oyuncularımızın da dahil olmasıyla biraz daha güçlenerek milli maç arasından çıktık." şeklinde konuştu.

- Asıl mesele ülke futbolunun neler kazanabileceği! -

Türk milli takımı hakkında görüşlerini de paylaşan Tamer Tuna, "Milli takımın önemi hiçbir zaman tartışılmıyor. Herkes belli çözümler üretmeye çalışıyor. Ülke nüfusundan, milli takımın yapısından, içindeki olaylardan bahsediliyor. Çözümlerin masaya yatırılacağı, çözüm üreteceklerin daha iyi değerlendirebileceği bir alan lazım. Bu alanı gerçekleştirecek olanlar zaten yöneticiler ve yönetenler. Milli takımın Dünya Kupası’na katılacağına yürekten inanmıştım. Bir maçlık performans, önceki karşılaşmadaki yorumlara dayalı her şeyi değiştirebiliyor. Mesele bir maç ya da geçmiş dönem değil, ülkenin, futbolun neler kazanabileceği. Bazı yapay gündemler zihinlerimizi daha fazla meşgul ediyor. Bunlardan uzaklaşıp, daha çözüm odaklı düşüncelerle hareket etmemiz lazım." ifadelerini kullandı.