Sözlerine maç fazlasıyla liderliğe yükselen Medipol Başakşehir'den başlayan Alp Pehlivan şunları söyledi; ''Medipol Başakşehir'in oynadığı futbol ve bu başarısını kutluyorum. Başakşehir 15-20 taraftardan 5-6 bin taraftara kadar geldi.Yeter mi yetmez ama adım adım yükseliyor.''

Alp Pehlivan dünkü Başakşehir-Gençlerbirliği maçı ile ilgili ise; ''Abdullah Avcı skoru bulmak için saha içi hamleler yaptı ve maçı çevirdiler.'' şeklinde konuştu.

Şampiyonluk yarışı hakkında konuşan Pehlivan ''Medipol Başakşehir şampiyonluk yarışında hiçbir zaman rehavete kapılmadı'' derken, Medipol Başakşehir'in yükselen bir grafiği olduğunu ve an itibariyle de çıtayı yükselttiğini ifade etti.

Sözlerinde Abdullah Avcı'yı da değerlendirmeyi ihmal etmeyen Alp Pehlivan, ''Abdullah Avcı diğer yerli teknik adamlarımıza göre daha çabuk zirveyi gördü. (Milli Takım). Abdullah Avcı ve ekibinin de kırıldığı anlar oldu ama takım olarak bunu çevirdiler.'' dedi. 

Dün oynanan Fenerbahçe - Antalyaspor karşılaşmasına ve Fenerbahçe'nin durumuna da değinen Alp Pehlivan, ''Dün Fenerbahçe'nin kötü oynaması Antalyaspor'un işini kolaylaştırdı. Bakıyorsun Fenerbahçe alt sıralardaki takımlara 14 puan kaybetmiş. Galatasaray belki de daha fazla... Fenerbahçe ve Galatasaray kendilerini sorgulamalılar. Şampiyonluk hedefinden bu kadar uzak kalınmaz.'' dedi.

Alp Pehlivan sözlerine şu şekilde devam etti; ''Bu ligde dikkat çeken teknik direktör olarak Abdullah Avcı ve Rıza Çalımbay'ı gösteririm! Rıza Çalımbay'ın kazandırdığı yabancı futbolculara bakın düşük maliyetle ama adından söz ettiriyor. Antalyaspor'un bu defans hattıyla buralara kadar gelmesi mucizedir.  Rizespor eğer kalan maçlarda 3/3 yaparsa, Bursaspor kalan maçlardan en az 2 puan almalı. Kümede kalmak için. Bursaspor, Beşiktaş maçını sezonu kurtarma maçı olarak düşünüyor ama futbolcuların ruh hali biraz kötü. Şans faktörü bu sezon Çaykur Rizespor'un yanında değildi. Ben Beşiktaş'ın erken bulacağı bir golden sonra bol gollü bir maç olacağını düşünüyorum.  Bursaspor kırılgan bir takım erken gol yerse maç çok farklı skorlarla bitebilir. Bursaspor'da kötü gidişat sadece futbolculardan kaynaklı değil.Teknik heyet,yönetim,taraftar.. Ben Beşiktaş'ın 12 puan toplayarak şampiyon olacağını düşünüyorum. TFF 1.Lig'in statüsünü çok beğeniyorum. Son maça kadar her şey devam ediyor. Adanaspor'da son maça bakıyorsun 9 yabancı var.. Bunların maaliyetini düşünebiliyor musun?'' açıklamasında bulundu.

Alp Pehlivan, sözlerinin sonunda da anneler günü mesajını da verdi; ''Anne ve anne adayı olan herkesin anneler gününü kutluyorum.''