Radyospor’da Levent Ümit Erol’un hazırlayıp sunduğu Doğru Tektir programına bağlanarak açıklamalarda bulunan Alp Pehlivan sözlerine Trabzonspor-Galatasaray maçını değerlendirerek başladı.

Derbiyi değerlendiren Alp Pehlivan; ’’Öncelikle Trabzonspor’da böyle bir atmosfere hasret kalmışız. Atmosferi çok beğendim şehirde herkes takımına inanıyor. Trabzonspor’un taktiğini ve oyun mentalisini çok beğendim ve gördüğüm kadarıyla uzun vadeli planlamaların temeli atılmış gibi gözüküyor. Igor Tudor’un oynatmaya çalıştığı sistem ise top rakipteyken 5’li kendilerindeyken 3’lü defans sistemini işletecek oyuncu sayısı Galatasaray’da çok az. Bu oyuncularla bu sistem ancak bu kadar oynanır. Ayrıca Igor Tudor Galatasaray’da uzun vadede kalmak istiyorsa bu sistemde ısrar etmemeli.’’ açıklamasında bulundu.

Galatasaray ve Fenerbahçe’ye de genel olarak değinen Pehlivan; ‘’Galatasaray bu sezon bu şartlarda ligi 3.bitirirse başarıdır. Nitekim aynı sorunlar Fenerbahçe’de de var. Bu sezon Galatasaray ve Fenerbahçe birbirlerinin kopyası gibi. Ne Fenerbahçe ne de Galatasaray sezon sonunda yapacağı bir iki transferle dirilemez.’’ açıklamasında bulundu.

Genel olarak Trabzonspor’u da değerlendiren Alp Pehlivan; ‘’Trabzonspor saha içinde bir takım olmuş.Birlikte oynuyorlar. Bu yüzden Ersun Yanal’ı tebrik etmek gerekiyor bu kadar kısa sürede takımda bütünlemeyi sağladı. Bu bütünleşen takım olgusu Fenerbahçe ve Galatasaray’da yok. İşler yolunda gidince herkes mutlu olur eminim Trabzonspor’da antrenmanlar dahi eğlenceli geçiyordur.Bu başarının gelmesinin en büyük nedeni de mevcut yönetimdir.’’ açıklamalarında bulundu.

Medipol Başakşehir’i de değerlendiren Pehlivan; ‘’Başakşehir’in uyuta uyuta şampiyonluk yarışının içinde olması büyük bir avantaj. Çok iyi bir takım oldular fakat ligin ikinci yarısında biraz daha inişli çıkışlı performans gösteriyorlar. Taraftar desteği fazla olmayan bir takımın buralarda olması ayrı bir başarı ama geçmişe göre biraz daha fazla taraftar desteği var diyebiliriz. Başakşehir’de yönetimdeki her yönetici kendi işini yapıyor kimse kimsenin işine karışmıyor.’’ açıklamasında bulundu.

Beşiktaş-Lyon eşleşmesini değerlendiren Pehlivan; ‘’Lyon eşleşmesi zor bir eşleşme, Beşiktaş’ın bu platformda vereceği en büyük sınavlardan birisi. Lyon’un sahasında çok etkili olduğunu düşünürsek ilk maçı deplasmanda oynamak Beşiktaş adına bir avantaj. Beşiktaş, Lyon engelini aştığı zaman eminim ki herkes Şenol Güneş ve ekibini ayakta alkışlayacaktır. Beşiktaş, final gibi bir çeyrek final oynayacak dualarımız Beşiktaş’la…Son olarak Antalyaspor-Beşiktaş maçı çok zor bir maç olacak. Zor da olsa maçın favorisi Beşiktaş…’’ açıklamasında bulundu.