Tolgay Arslan ve Soldado’nun PFDK’ya sevkedilmesi durumunda konuyu Tahkim Kurulu’na götürecek Fenerbahçe’nin hukuk ekibi konu ile ilgili bir dosya hazırlıyor. PFDK’nın Gökhan Töre’nin daha önce “f... off” dediği için 3 maç ceza aldığını hatırlatıp aynı cezayı vermeyi düşündüğü iddiası ile İngilizce kelime için açıklama hazırladığı bildirildi. Aynı şekilde “her boka sarı kart gösteriyorsun” dediği için ikinci sarıdan kırmızı kart gören Tolgay içinde ayrı bir dosya için çalışma yapıldığı bildirildi.  

ULUSOY VAR PROTOKOLÜ İHLALİ YAPTI! CEZASI SALI GÜNÜ

Alper Ulusoy’un hakem gözlemcisinden düşük not aldığı iddiasıyla 4-5 maç ceza alacağı iddia edilmişti…  fakat gözlemciler bu sezon başından itibaren hakeme not vermiyor. Sadece performansını kodluyor. O kodlar ise eskisi gibi basınla paylaşılmıyor.

MHK, Alper Ulusoy’un pozisyonuyla ilgili Şamil’in Mehmet Ekici’nin ayağına bastığı pozisyonda VAR protokolünün çiğnendiği ön kararını verdi. Cumartesi günü toplanan MHK, Kayserispor-F.Bahçe maçının hakemleri ve VAR odasının diyaloglarını inceledi. Ekici’nin pozisyonunda Ulusoy’un VAR talimatlarının dışına çıkarak pozisyonun incelenmesi tavsiyesine uymadığı kararını verdi. 

Ulusoy’un kararları Salı günü MHK’de yapılacak haftalık rutin toplantıda bir kez daha değerlendirilecek. Ulusoy için gözlemcinin hazırladığı performans kodları masaya yatırılacak. VAR protokollerine uymadığı için kendisine uygulanacak yaptırım masala yatırılacak. Gelen ilk bilgiler Ulusoy’a iki hafta süresince maç verilmeyeceği.


Kaynak:Fotospor