Antrenör Semih Sezerli, sosyal medya hesabından Fenerbahçe'nin bonservisi Shakhtar Donetsk takımında olan ve 100 bin € karşılığında yarı sezon kiraladığı Oleksandr Karavaev'i değerlendirdi.

Başarılı antrenör yapmış olduğu açıklamada; ''Beşiktaş'ın Babel transferinden sonra Ocak ayı transfer döneminde en iyi hamleyi Fenerbahçe yaptı. Karavaev şüphesiz Fenerbahçe için doğru tercih!'' açıklamasında bulundu.

Antrenör Semih Sezerli ayrıca Karavaev'in fiziki ve teknik özelliklerine de değindi; ''Karavaev'i Zorya takımında izleme şansım olmuştu. Kuvvetli,dinamik ve motorik özellikleri yüksek,ligimiz şartlarında da genç bir oyuncu. İki kenarda oynayabildiği gibi bek oynama özelliği de var. Hatta Fenerbahçe'de bek olarak daha faydalı olabilir. İlk aşamada ön tarafta oynama şansı zor.'' açıklamasında bulundu.

Genel olarak Karavaev transferini değerlendiren Sezerli; ''Muhtemelen Dick Advocaat'ın düşüncesi öncelik Şener'in alternatifi olmasıdır.1992 doğumlu yani 24 yaşında olan bu oyuncu hakkında bizlerin bir öngörüsü var fakat asıl iş uyum sürecini nasıl geçireceğine bağlı.Shaktar bir oyuncuyu kiralık veriyorsa ondan hala bir beklentisi olduğunun göstergesidir.'' açıklamasında bulundu.