2018 Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri'ndeki kötü gidişine Kolombiya zaferiyle son veren Arjantin, derin bir nefes almayı başardı.

Mücadelede Messi devleşirken bir gol ve iki asistlik katkıyla takımının 3-0 kazanmasında büyük rol oynadı.

Karşılaşmanın ardından ise Lionel Messi, diğer Arjantin Milli Takımı oyuncularıyla birlikte basının karşısına çıktı. Medyada Ezequiel Lavezzi'nin antrenman sonrası uyuşturucu kullandığına dair iddialar sonrasında Tangocu yıldızlar, Messi önderliğinde basına süresiz boykot uygulamaya karar verdi.

Boykot kararını açıklayan Messi, “Bundan sonra basına konuşmama kararı aldık. Neden böyle bir karar aldığımızı tahmin ettiğinizi düşünüyoruz. Bu zamana kadar birçok suçlamayla karşılaştık. Ağır eleştiriler aldık. Ancak hiçbirine yanıt vermedik. Birçok basın mensubunun bize saygıyla yaklaştığını biliyoruz. Fakat artık sınır aşıldı. Lavezzi'nin uyuşturucu kullandığı iddialarına güçlü bir yanıt vermek zorundayız. Suskun kalırsak insanlar suçlamaların doğru olduğunu düşünecek. Tüm takım burada ve güçlü bir şekilde artık medyanın oyununu oynamayacağımızı söylüyoruz. Bize istediğiniz kadar saldırabilirsiniz. Ancak hiçbirimiz artık medyayla konuşmayacağız" dedi.

Öte yandan Lavezzi, antrenman sonunda uyuşturucu kullandığını öne süren basın mensubu hakkında dava açacağını duyurdu.