Avrupa’da hakemlerden yana yüzümüz gülmüyor. Bu hafta temsilcilerimizin aleyhine 4 maçta tam 5 penaltı kararı verildi.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Beşiktaş’ın Napoli ile oynadığı karşılaşmada siyah-beyazlı takım rakipten çok Rus hakem Sergey Karasev ile mücadele verdi. Fabri’nin sebep olduğu ilk penaltı, kabul edilebilir olsa da, Caner Erkin’in pozisyonunda çalınan ikinci penaltı düdüğü saç baş yoldurdu. Kara Kartal’ın başarılı file bekçisi Fabri, sebep olduğu penaltıyı kurtararak maçın kader adamlarından biri oldu.

KABUS AVRUPA LİGİ’NE DE SARKTI
Hakemlerin temsilcilerimizin aleyhine verdiği kararlar UEFA Avrupa Ligi maçlarında da kendini gösterdi. Osmanlıspor Villarreal karşısında 2-0 önde iken Villarreal yararına bir penaltı kararına imza atan İsrailli hakem Dvir Shimon, Mehmet Güven’i direkt kırmızı kart ile oyundan atarak şaşırttı. İbre bu andan sonra İspanyollar’ın lehine çevrildi. Akçay’ın öğrencileri beraberliği zor kurtardı.

OLD TRAFFORD’DA PENALTILARLA YIKILDIK
Son olarak zorlu Manchester United deplasmanında Fenerbahçe penaltıların kurbanı oldu. Skorun dengede gittiği anlarda üst üste 2 penaltı kazandı İngilizler. Penaltı golleri sonucunda bir anda 2-0 geriye düşen sarı-lacivertliler psikolojik olarak da geriye düştü ve toparlanamadı.