Karamoko Dembele, henüz şans oyunları oynayacak, kendi doktorunu seçecek veya part-time bir işte çalışabilecek kadar bile büyük olmamasına karşın Britanya'da en çok konuşulan oyunlar arasında yer alıyor.

13 yaşındaki oyuncu, U20 düzeyinde Barcelona'ya karşı forma giydiği maçın görüntüleriyle parlamıştı. 

3 ÜLKEYLE BAĞLANTISI VAR

Dembele, Londra doğumlu fakat 5 yaşındayken Glasgow'a taşınarak her iki ülke için de forma giyme şansına sahip olmuştu. Öte yandan, ailesinn ülkesi olan Fildişi Sahilleri'nin formasını terletme imkanı da var. Hem İngiltere hem de İskoçya milli takımlarının şimdiden Dembele için mücadele verdiğini söylemek gerek.

KÖTÜ ÖRNEK ÇOK

Genç yeteneğin çevresinde oluşturulan hava Freddy Adu'dan beri hiçbir oyuncu için varolmamıştı. Ancak Dembele'nin Amerikalı futbolcunun ayak izlerini rehber olarak almasının çok da doğru olmadığını biliyoruz. Ülkemizde de Beşiktaşlı Muhammed Demirci, kötü örneklerden biri.

TEK SORUN SAHADA DEĞİL

Maalesef, Dembele'nin genç yaşına karşın uğraşması gereken tek problem sahada beklentileri karşılaması değil, medyanın sıkı takibini de hayatının bir parçası olarak kabul etmesi.

Bakalım Dembele de 13 yaşında YouTube'da videosunu izleyip mazilye karışan o gençlerden biri mi olacak, yoksa gelecekte adını sıkça telaffuz edeceğimiz bir yetenek mi?