Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi, 20 Kasım'da bir dünya derbisi olarak adlandırılan Fenerbahçe - Galatasaray derbisine bir kez daha sahne olacak.

Birçok kez yenilenen stadyum, son olarak 1999 ile 2006 yılları arasında parça parça yıkılıp yeniden yapılarak bugünkü görünümünü kazanmıştı. Stadın inşaatı için uzun bir süre boyunca ve neredeyse hergün Başkan Aziz Yıldırım ile birlikte 24 saatini harcayan Fenerbahçeli Yönetici Nihat Özbağı, yeni statta hiç Galatasaray yenilgisi görmedi. Yüksek Mimar olan Asbaşkan Nihat Özbağı, Fenerbahçe'nin ev sahipliği yapacağı önümüzdeki derbi öncesi DHA'nın sorularını yanıtladı.

Nihat Özbağı, "Yeni stadımızla birlikte Galatasaray'a karşı hep üstün olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bütün taraftarlarımızı maça bekliyoruz. Bizim takımımıza güvenimiz her zaman tam" dedi.

İstanbul Valiliği, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Spor Şube Müdürlüğü ve Kulüpler Birliği'nin bu sezon almış olduğu karar ile "deplasman yasağı" kalkmıştı. Fenerbahçe Galatasaray derbisinde de aynı uygulama geçerli olacak ve yaklaşık 2 bin 300 Galatasaray taraftarının maçı izlemek üzere tribüne gelme hakkı bulunuyor. Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Nihat Özbağı bu konuda ise şunları söyledi:

"Galatasaray taraftarları maça alınacak. Gerekli güvenlik tedbirleri alındı. Önemli bir hadise olacağına inanmıyorum. İnşallah eski günlerdeki gibi iyi bi başlangıç olur."