2018 Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri’nde dün oynanan Ekvador-Şili maçında futbol tarihinin en ilginç olaylarından biri yaşandı. Karşılaşma 3-0’lık Ekvador galibiyetiyle tamamlanırken mücadeleye damga vuran olay, Ekvador’un yıldız golcüsü Enner Valencia’nın polisten kaçmaya çalışması oldu.

Ekvador polisi, boşandığı eski eşine nafakasını ödemediği için ‘hakkında yakalama kararı’ olan Enner Valencia’yı almak için saha kenarında hazır bekliyordu. Karşılaşmanın bitimine az bir süre kala Enner Valencia, 82. dakikada sakatlanarak yerde kaldı.

Sağlık ekipleri, İngiltere’nin Everton takımında oynayan Valencia’ya hemen oksijen maskesi taktı ve mini ambulansa aldı. Valencia, oyuna devam edemeyeceğini bildirerek sağlık ekiplerinden kendisini normal ambulansa taşımasını istedi.

Mini ambulansın Enner Valencia’yı normal ambulansa taşıdığını gören polisler hemen harekete geçip peşinden gitti. Kovalamaca sonunda Enner Valencia, üzerinde milli takım forması olduğu halde tutuklandı. İddialar ise oyuncunun bu sakatlığının sahte olduğu ve Valencia’nın polisten kurtulmak için bu yöntemi denediği yönünde.