Teknik direktörlük kariyerine son sırada olan Sivasspor ile başlayıp takımını UEFA Şampiyonlar Ligi'ne kadar taşıma başarısı göstermesiyle dikkatleri üzerine çeken başarılı teknik adam Bülent Uygun ilerleyen süreçte Eskişehirspor'u sondan 2. sıradan sırtlayarak ligde 6.lığa kadar yükseltmişti. 

Daha sonrasında ise Elazığspor’u PTT liginde şampiyon yapan başarılı hoca, düşmüş gözüyle bakılan Gaziantepspor'u kümede bırakmış bir imkansızı daha başarmıştı. 

İlerleyen süreçte ise Ortadoğu’da çalışmaya başlayan ilk Türk hoca olarak Katar'ın Umm Salal takımının başına geçerek hiç galibiyeti olmayan, ligin son sıralarına demir atmış Umm Salal takımını alarak arka arkaya 9 galibiyet serisi ile bir rekor kırmış ligi 5. sırada bitirmişti. Bununla da yetinmeyen Bülent Uygun ligin ilk yarısında sadece 2 galibiyet ile 8.sırada bulunan Al Gharafa takımını ligin ikinci yarısında en çok puan toplayan 2.takımı ve Asya Şampiyonlar Ligi'nde takımını gruplara taşıyarak Katar’da büyük bir başarı elde etmişti. 

Bülent uygun en son Al Rayyan takımında görev almış 15 maçta 9 galibiyet 3 mağlubiyet 3 beraberlik istetistiğine ulaşıp takımını Asya Şampiyonlar Ligin'de gruplara taşıma başarısı ile tamamladı.

TÜRKİYE İSTATİSTİĞİ

210 maç 87 galibiyet 76 mağlubiyet 47 beraberlik ile 4 büyüklerde çalışmadan en fazla puan toplayan hoca oldu.

KATAR'DAKİ İSTATİSTİĞİ İSE

97 maç 49 galibiyet 21 mağlubiyet 27 beraberlik