2011-12 ve 2012-13 sezonlarında Galatasaray forması giyen ve takıma büyük katkı sağlayarak taraftarları da kendine aşık eden Elmander, sarı-kırmızılı takıma duyduğu özlemi dile getirdi.

Expressen'de yer alan habere göre Zlatan Ibrahimovic'in 11. kez İsveç'te yılın oyuncusu seçildiği ödül töreninde basın mensuplarına konuşan Elmander, sözlerinde Galatasaray'a da yer verdi. Galatasaray'a duyduğu sevgiyi dile getiren İsveçli, ''Birçok kulüpte oynadım ama Galatasaray çok farklıydı. Çok büyük bir kulüp. Galatasaray'ı kalbimde yaşatıyorum. Halen birçok Galatasaray taraftarından mesajlar alıyorum. Bu inanılmaz bir şey. Yeniden oynama şansım olsa Göteborg'tan İstanbul'a kadar yürüyerek gidebilirim.'' ifadelerini kullandı.

Zlatan Ibrahimovic hakkında da konuşan Johan, ''Onun adına çok mutluyum. 11. kez bu ödülü almış olması onun için çok değil. Gerçekten çok mutluyum.'' dedi.

İki sezon Galatasaray forması giydikten sonra Norwich'e kiralanan 35 yaşındaki Elmander, ardından Brondby'ye transfer olmuş ve son olarak İsveç ekiplerinden Örgryte'nin yolunu tutmuştu.