Galatasaray'daki yeni görevi için bugün imzaların atılacağını söyleyerek sözlerine başlayan Emrah Bayraktar, ''Galatasaray'ın bende çok özel ve anlamlı bir yeri var. '' derken, kariyerine Galatasaray'da başladığını ve orada uzun süre çalıştıktan sonra A takıma kadar yükselerek orada da başarılı olduğunu, bu başarıların kariyerinde çok önemli yeri olduğunu söyledi.

Galatasaray'da çalıştığı dönem için  ''Çıraklığımın ve kalfalığımın geçtiği dönem'' diye bahseden Emrah Bayraktar oraya usta olarak dönmenin onun için gurur verici bir şey olduğunu söyledi.

Bugünkü Gaziantep-Beşiktaş maçına da değinen Emrah Bayraktar, ''Bugün Beşiktaş rahat kazanır ve lig biter'' dedi ve Gaziantepspor'un maça motive olma aracı bulmasının zor olduğunu, Beşiktaş'ın ise şampiyonluk motivasyonu ile oynayacağını söyledi.

Emrah Bayraktar sözlerine şu şekilde devam etti :''Başakşehir'in içinde bulunduğu imkanlar dahilinde geldiği nokta alkışı hakediyor ve bu noktaya gelmelerinde yönetimin, teknik adamın, kulüp çalışanlarının emeği var. Dün oynanan maçta son dakikaya kadar pes etmeyip son anlarda golü bulmaları lige ne kadar renk kattıklarını gösteriyor '' dedi.

Türk futbolunun ve altyapının sıkıntılarından söz eden Emrah Bayraktar, sözlerine şöyle devam etti: ''Bizim Türkiye'de aşamadığımız sorunları Avrupa'da aşmış durumdalar. Profesyonellere, futbolun içinden gelenlere güvenmişler. Avrupa'da genç takım oyuncularının A takıma yükselmesi için yerleşmiş bir kültür var. Bu bizde yok. Alt yapılarda çok imkansızlıklar var. A takım ile alt yapı arasında makas çok açılmış durumda.

En temel sorun altyapıdan çıkmış bir oyuncunun A takıma adapte olması sırasında yaşanıyor. Genç bir oyuncunun A takıma kazandırılması teknik adam adına zor bir iş. Bu konuda teknik direktörlerin çok mesai harcaması gerekiyor. Teknik direktör altyapıdan oyuncu gelsin direkt oynasın istiyor, bu kolay değil altyapıdan gelen bir oyuncunu hemen takıma adapte olması kırk yılda bir olacak bir iş.

Altyapı ve A takım birbirinden ayrı düşünülmemeli, birbiriyle iletişim halinde olmalı.''