Levent Ümit Erol'un hazırlayıp sunduğu Doğru Tektir programına canlı olarak bağlanan Evren Turhan, Spor Toto Süper Lig'deki genel durumu ve Galatasaray'ın şu anki durumunu değerlendirdi.

Açıklamalarına Igor Tudor ve Galatasaray üzerinden başlayan Evren Turhan; ''Ben Igor Tudor'un Galatasaray'da doğru ve iyi işler yapacağına inanıyorum. Fakat bu hemen olacak bir olay değil biraz zaman lazım. Hem Galatasaray'ın kadrosu Igor Tudor'un istediği bir kadro yapısına sahip değil. Galatasaray'ın fizik gücünün kötü olduğunu söylüyorduk ve bunu dünkü maçta gördük. Igor Tudor takımda kalmak istiyorsa ya takımı Şampiyonlar ligine götürmeli ya da şampiyon olmalı aksi takdirde gelecek sezon kalması zor olur.'' açıklamalarında bulundu.

Yaklaşan Galatasaray-Beşiktaş derbisini de değerlendiren başarılı deneyimli spor yorumcusu Evren Turhan; ''Derbi maçların atmosferleri ve havası farklı olur. Galatasaray'ın fizik gücü Çaykur Rizespor maçında da görüldüğü gibi 45 dakikalık bir fizik gücü. Galatasaray bu gücü 90 dakikaya yaymalı aksi takdirde zorlanabilir. Bu arada Galatasaray'lı futbolcularda şampiyonluk yolunda söz sahibi olmak,taraftarı tekrardan camiaya bağlamak istiyorsa doğru işler yapıp Beşiktaş maçından galip gelmeli.'' açıklamalarında bulundu.

Ligin şu anki durumunu da değerlendiren Turhan; ''Şu anki duruma bakacak olursak sezon sonu Beşiktaş şampiyon olur.Galatasaray ikinci,Başakşehir üçüncü ve Fenerbahçe'de dördüncü olur. Beşiktaş'ın şampiyonluk favorisi olmasında en büyük etken Şenol Güneş faktörüdür. Her maçı çok ciddiye alıp oynuyorlar.'' açıklamalarında bulundu.