Electronic Arts tarafından oyunseverlerin hizmetine sunulan oyun, PC, PS4, PS4 Pro, XOne, XOne S, XOne X platformları için satışa sunulacak. PS3 ve X360 kullanıcıları maalesef FIFA 19'u oynayamayacak.

Geçtiğimiz 2 oyunda en büyük yeniliğin Frostbite oyun motoru ile anlaşması olarak öne çıkarken, bu serideki yeniliğin ne olacağı merak konusu.

TÜRK STADYUMLARI YER ALABİLİR

Daha öncede sık sık gündeme gelen bu yenilik bu kez ciddi anlamda EA yönetimi tarafından tartışılmaya başlandı. Avrupa'da bir çok ülkeden daha fazla satış yapılan Türkiye'den bir stadyumun bu seride oyuna eklenmesi gündemde.

Geçtiğimiz günlerde resmi sitesinden de konuyla ilgili anketler düzenleyen EA'in, oylamada 1 ve 2. sırada yer alan TT Stadyumu ve Vodafone Park'ı oyuna eklemesi bekleniyor.

ŞAMPİYONLAR LİGİ MODU

En büyük rakibinin aksine bir çok lig lisansını elinde bulunduran EA'in en büyük eksikliği, Avrupa'nın bir numaralı organizasyonu olan UEFA Şampiyonlar Ligi'nin lisansını alamaması olarak dikkat çekiyor.Bu konu oyunseverlerin yanı sıra yetkililerinde canını sıkarken, UEFA'nın diğer şirketle olan anlaşmasının bu sene sonunda bitecek olması ile EA yetkililerini harekete geçirdi.Oyunun bu serisinde tam olarak futbol keyfini yaşatmak isteyen EA'in FIFA 19'la birlikte, oyunseverlere bu yeniliği sunması bekleniyor.

TÜRKÇE SPİKER

Birden fazla dilde spiker özelliği olan oyunun, gelecek sene Türkçe spiker modunuda eklemesi yüksek ihtimal.

FIFA 19 DEMO NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Serinin yeni oyunu çıkmadan evvel demo versiyonu yayınlanacak. Geçen sene 12 Eylül'de çıkan demonun bu sene 11 Eylül 2018'de yayınlanacağı tahmin ediliyor. FIFA 19 demo, PC'nin yanı sıra PS4 ve XOne için de indirilebilir olacak.

FIFA 19'UN ÇIKIŞ TARİHİ NE ZAMAN?

Geçtiğimiz 10 yıl içerisinde FIFA, yalnızca 1 defa (2009) eylül ayı dışında satışa sunuldu. Bu yıl da sıra dışı bir gelişme olmazsa FIFA, eylülde yayınlamış olacak. İddialara göre Origin Access hesabı sahipleri, oyuna 21 Eylül'de erişebilecekken, diğer kullanıcılar 25 Eylül'de FIFA 19'a sahip olabilecek.

FIFA 19'UN KAPAK YILDIZI KİM OLACAK?

Bilindiği üzere FIFA 17'de Marco Reus ile anlaşan EA, FIFA 18'de Cristiano Ronaldo ile çalıştı. Hatta FIFA 18 World Cup'da da yine Portekizli süper star'ı oyunun yüzü olarak kullandı. Ronaldo ile kaç yıllık bir anlaşma yapıldığı meçhul fakat Reus gibi bir senelik bir çalışma söz konusuysa, bu sene yeni bir yüzü kapakta görebiliriz.Lionel Messi'nin 4 defa FIFA'larda kapak yıldızı olduğunu da düşünürsek, belki de bu yıl Mohamed Salah, Kevin De Bruyne, Neymar ya da Harry Kane gibi bir yıldız da FIFA 19'un kapağını süsleyebilir.