Gümüşdağ'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Arda'nın Barcelona'dan ayrılma ihtimalinden sonra transfer için görüşmelere başladık. Pazartesi günü İspanya'ya gittim. Barcelona'dan Arda Turan'ı transfer etmek kolay olmadı. Arda yarın sağlık kontrolünden geçecek. Pazartesi günü saat 10.45'te resmi imzalar atılacak.

Arda'nın bir an önce form tutması, Başakşehir ve Milli takımda görev alması en büyük arzumuz. Bu sadece Başakşehir'in değil, Türkiye'nin transferi. Bu yetenekler kolay bulunmuyor. Form düşüklüğü yaşadığı dönemde arkanızı dönüp gidemezsiniz.

Bu sezon bitmeden en iyi Arda'yı izlemiş olacağız. Arda Türk futbolunun en önemli 3-5 oyuncusundan bir tanesi, Barcelona'da bizim kültür elçiliğimizi yaptı. Zaman zaman zor günler yaşadı. Yetenekle ilgili sıkıntısı yok, psikolojik olarak sıkıntısını halledecek ve pazartesi gününden itibaren çalışmalara başlayacak.  Arda içi ve ailesi için hayırlısı olsun. Pazartesi basının sorularını alacağız. Transfer bilgilerini orada vermemiz daha sağlıklı olacaktır. Başakşehir'in önünde 17 maç var. Başakşehir şampiyon olmak isteyen 3-4 takımdan birisi. Hedefimiz geçen sezondan daha iyisini yapabilmek" 
ifadelerini kullandı.