Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) futbol yapılanmasına ilişkin yapılan soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı terör savcılarından Mehmet Şenay Baygın tarafından hazırlanan iddianame mahkemeye gönderildi. Eski futbolcular Arif Erdem, İsmail Demiriz’in ve Uğur Tütüneker hakkında silahlı terör örgütü üyeliği suçundan 5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

EMRE BELÖZOĞLU AYRINTISI

Örgütün eski futbol imamlarından Said Alpsoy da tanık sıfatıyla verdiği ifade iddianamede yer aldı. Alpsoy’un ifadesinde Medipol Başakşehir'de oynayan Emre Belözoğlu ile yaptığı bir sohbetin ayrıntılarını anlattığı öğrenildi. Belözoğlu'nun kendisini arayarak, “FETÖ'den gizli 1'inci lig takımlarındakileri toplayıp İslami bilgi verelim. Allah'a karşı kendimi sorumlu hissediyorum. Ama FETÖ ile bu tarz işler yapılamaz. Onlar bu işi paraya dökmüş” dediğini anlatan Alpsoy, bu talebi gerçekleştiremediklerini, birkaç hafta sonra ise Belözoğlu'nun kendisiyle irtibatı kestiğini söyledi.

ŞİKE KUMPASI FETÖ İŞİ

İddianamede, futbolun en popüler spor dalı olması nedeniyle bu alanın örgüt elebaşı Fethullah Gülen tarafından özellikle seçildiği vurgulandı.

Örgütün asıl amacının çok sayıda insanla taraftarlık bağı bulunan ve yıllık bütçeleri milyon dolarları bulan büyük kulüpleri ele geçirmek olduğu ifade edilen iddianamede şu ifadelere yer verildi: “Bu nedenle kendilerine engel teşkil ettiğini düşünen kişi ve kuruluşlara karşı her türlü hukuk dışı yolu emniyet ve yargı kurumlarında bulunan örgüt elemanlarında kumpas kurularak ortadan kaldırmaya çalışmışlardır.”

İddianamede, özellikle şike kumpas olarak bilinen davanın planın en önemli göstergesi olduğu belirtildi.Hakan Şükür ile ilgili dosyanın ise ayrılarak Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiği öğrenildi.92 sayfalık iddianamede şuanda firari olan Arif Erdem’in örgütün şifreli mesajlaşma programı Bylock kullanıcısı olduğu ve FETÖ’nün futbol ayağının önemli isimlerinden biri olduğu vurgulandı. Soruşturma kapsamında eski futbolculardan Mustafa Kocabey’in tanık sıfatıyla ifade verdiği öğrenildi.

kaynak: amkspor