Chapecoense futbol takımını taşıyan uçak Kolombiya'da düştü: 76 ölü, 5 yaralı

Pazartesi günü Bolivya'nın Santa Cruz Viru Viru Havalimanından , Kolombiya'nın Medellin şehrine gitmek üzere havalanan LAMIA Havayollarına ait British Aerospace 146 RJ85 tipi kısa menzilli charter yolcu uçağı,yerel saatle 22.00 sularında elektrik arızası nedeniyle acil durum bildiriminde bulundu. Uçak, Medellin Uluslararası Havalimanı'na yaklaşırken şehrin dışındaki dağlık bir bölgeye düştü.

İçinde 72 yolcu ve 9 mürettebatı bulunan uçağın düşmesiyle gerçekleşen kazada, ilk olarak 6 kişinin kurtulduğu açıklandı. Kolombiya polisi ise, hastaneye kaldırılan yaralılardan birinin daha hayatını kaybettiğini ve kaza bilançosunun 76 ölü, 5 yaralı olduğunu duyurdu.

Medellin havalimanı yetkileri, Brezilya'dan kalkan ve Bolivya'da bir kez aktarma yapan uçağın, güney Brezilya 1. Ligi takımlarından Chapecoense'yi taşıdığını doğruladı. Takım, Çarşamba günü Atletico Nacional of Medellin ile 2 maçlık Copa Sudamericana finalinin ilk maçında karşılaşacaktı. Ayrıca uçakta bulunanlardan 21 kişinin de gazeteci olduğu belirtildi. Kurtulanlardan 3'ünün futbolcular; Alan Luciano Ruschel, Marcos Danilo Padilha ve Jacson Ragnar Follmann olduğu söylenirken, diğer iki yolcunun isimlerinin ise Rafael Correa Gobbato ve Ximena Suarez olduğu bildirildi.