Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın 14. yarışı İtalya Grand Prix’sinde birinciliğe ulaşan Mercedes’in Alman pilotu Nico Rosberg, sezonun 7. galibiyetini elde etti ve liderle puan farkını 2’ye indirdi.

Formula 1 sezonunun 14. mücadelesi, İtalya’nın Monza kentinde 5 bin 793 metrelik pistte, 53 tur üzerinden yapıldı.

Yarışa "pole" pozisyonunda başlayan Mercedes sürücüsü Lewis Hamilton, kalkış anında sorun yaşadı ve altıncılığa kadar geriledi.

Mücadeleye ikinci sıradan başlayan Mercedes’in Alman pilotu Nico Rosberg, takım arkadaşı Hamilton’ın yerini kaybetmesiyle liderliği ele geçirdi.

Çıkışta sorun yaşamayan Ferrari sürücüleri Sebastian Vettel ile Kimi Raikkonen, ikinci ve üçüncü sırada yarışa devam etti.

Müsabakanın başında ilk sıraya yerleşen Rosberg, 1.17.28.089’luk derecesiyle bu sezon 7’nci, kariyerinin 21. birinciliğine ulaştı.

Ayrıca Alman pilot, Monza pistinde ilk galibiyetini aldı. Yarıştaki avantajını kaybeden ve altıncılığa kadar gerileyen Lewis Hamilton, takım arkadaşı Rosberg’in 15.070 saniye arkasında ikinci oldu.

Ferrari’nin Alman sürücüsü Sebastian Vettel ise, liderin 20.990 saniye gerisinde üçüncülüğü elde etti.

Bu sonuçla Nico Rosberg, takım arkadaşı Lewis Hamilton ile aradaki puan farkını 2’ye indirdi. Sezonun 15. yarışı Singapur Grand Prix’si 18 Eylül’de koşulacak.