Joshua - Povetkin kapışmasının tarihi açıklandıUzun bir süredir ne zaman yapılacağı merak edilen Anthony Joshua - Alexander Povetkin maçı için tarih belli oldu.Dünya ağır sıklet boks şampiyonu Anthony Joshua, uzun bir süredir kendisine meydan okuyan Alexander Povetkin ile 22 Eylül'de Wembley Stadı'nda karşı karşıya gelecek."Ringe çıkmak için sabırsızlanıyorum. Sanki Mart'ın üzerinden çok fazla zaman geçmiş gibi hissediyorum." diyen Joshua, asıl karşılaşmak istediği rakibi Wilder olmasına rağmen takvim kuralları gereği karşılaşacağı Povetkin hakkında ise "Povetkin'i sadece aptallar küçümser." dedi. Povetkin ise "Joshua'nın bütün kemerlerini alacağım." şeklinde konuştu.


Mart 2017'de doping yaptığı belirlenen Povetkin, 9 ay sonra boks hayatına devam etmişti. 2011-2013 yılları arasında WBA dünya şampiyonu olan 38 yaşındaki sporcu, 2004 Atina Olimpiyatlarında da altın madalya kazanmıştı. Kariyerinde 34 maça çıkan Povetkin, 24 kez nakavtla kazanırken tek mağlubiyetini hakem puanlarıyla Wladimir Klitschko'ya karşı yaşamıştı.

28 yaşındaki Joshua ise çıktığı 21 maçta hiç yenilmezken, 20 kere rakibini nakavtla mağlup etmeyi başardı. Önümüzdeki sene nisan ayında yapılması planlanan maçta Wilder'ı yenip dördüncü kemerini kazanmak isteyen oyuncu, 2012 Londra Olimpiyatlarında da altın madalya kazanmıştı.

Kaynak: Tr Eurosport