109 yıl önce Papaz'ın Çayırı'nda başlayan Fenerbahçe ve Galatasaray  çekişmesine bugün bir sayfa daha eklenecek. Evsahibi Fenerbahçe, lider Sarı-Kırmızılıları mağlup ederek aradaki puan farkını 3'e indirmeye kararlı. Galatasaray ise 19 yıldır mağlup olduğu Kadıköy'den bu kez zaferle dönmeye kararlı.

Bu akşam sonuç ne olursa olsun dostluk kazansın. Metin Oktay'lı, Lefter'li o günlerin anıları yeniden canlansın.

İŞTE KADIKÖY SIRRI

Evinde ezeli rakibi Galatasaray'a 18 maçtır mağlup olmayan Fenerbahçe, ilk 30 dakikada işi bitiriyor. Bu zaman içerisinde 16 kez Galatasaray ağlarını havalandıran Fenerbahçe, derbilere hızlı başlayıp, sonuca gidiyor.

Sarı-Lacivertliler, taraftarı önünde Galatasaray'a en son 22 Aralık 1999'da mağlup olmuş, ezeli rakibine karşı daha sonra 18 maçlık yenilmezlik serisi yakaladı. Bu karşılaşmaların 14'ünü kazanan, 4'ünden ise beraberlikle ayrılan Fenerbahçe'nin bu başarısı, sayılarla ortaya çıktı. Kadıköy'deki dev mücadelelerde soyunma odasına yüzde 78 oranında önde giren Sarı-Lacivertli ekip, ilk yarım saatte işi bitiriyor.

13 DAKİKALIK ÜSTÜNLÜK

Ezeli rakibine karşı evinde oynadığı maçlara hızlı başlayan Fenerbahçe, ilk 30 dakikada Galatasaray ağlarını 16 kez havalandırdı. Sarı-Kırmızılı ekip ise bu süreçte yalnızca 3 gol buldu. Son 18 maçta rakibinin öne geçmesine izin vermeyen Fenerbahçe, bin 620 dakikanın 927'sinde önde olan taraftı. Galatasaray ise bu 18 karşılaşmada sadece 13 dakika skor avantajı elde etti.


Kaynak: Fotomaç
.