Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Benfica'ya karşı iki kritik maçta mücadele verecek. Sarı lacivertli camianın kilitlendiği bu eşleşme sadece Türk futbolunu değil İngilizleri de çok yakından ilgilendiriyor.
 
Geçtiğimiz sezon Devler Ligi'nde final oynayan ve kupayı Real Madrid'e kaptıran Liverpool'un kaderi Fenerbahçe'nin elinde... Sarı lacivertliler'in Portekiz temsilcisini devirmesi halinde 62 bin puana sahip İngiliz temsilcisi ikinci torbaya yükselecek. Aksi durumda kırmızı beyazlılar play off turunda Benfica'nın elenmesini bekleyecek ve bu da gerçekleşmezse 3. torbada kalacak. 
 
Liverpool'un üçüncü torbada kalması 30 Ağustos'ta İsviçre'nin Nyon kentinde çekilecek Şampiyonlar Ligi kurasında daha zorlu bir gruba düşme olasılığını arttıyor. Şöyle ki, Liverpool üçüncü torbada kalırsa Dortmund, Napoli, Roma, Porto gibi güçlü takımlardan biriyle eşleşebilecek.
 
Jürgen Klopp'un öğrencilerinin gözü bu nedenle 7-14 ağustos tarihlerinde oynanacak Fenerbahçe - Benfica karşılaşmalarında olacak. Haliyle İngiliz kulübünün gönlü de sarı lacivertli renklerden yana olacak...





Kaynak Star Spor