Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın eski oyuncusu, MHP Milletvekili Saffet Sancaklı, meclis kürsünde Yıldırım Demiören'i hedef aldı. Saffet Sancaklı, 3. Lig'de yaşanan askerlik sorununa tepki gösterirken TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in istifa etmesini istedi.

Saffet Sancaklı'nın Galatasaray ve Wesley Sneijder açıklamaları

Saffet Sancaklı açıklamasında Maliye Bakanlığının Türk kulüplerinin vergileriyle ilgili yapmış olduğu çalışma hakkında birkaç şey söylemek istiyorum. Tabii ki biz de kulüplerin zor durumda olmamasını istiyoruz. Kulüpler vergi borçlarını kolayca ödesin ama maalesef o kadar kötü yönetiliyor ki her defasında bir kolaylık ihtiyacı gerekiyor. Geçen gün koca Galatasaray kulübünün açıkladığı toplam borcu 2.4 milyar TL. Peki bu kadar borç nasıl oluyor, ben size örneğini vereyim. Sneijder senede 6 milyon Euro kazanıyor, vergiler ve diğer harcamalarla yıllık maliyeti 8 milyon Euro. 4 yıllık kontratla oluyor sana 32 milyon Euro. Paranın maliyeti ile beraber bonservis olmasa bile 35 milyon Euro. Böyle hatalar yaparsınız borcunuz da 2,4 milyar TL olur, maliye de kulüpler batmasın diye kolaylık sağlar. İngiltere Premier Lig'in yayın hakları 2,5 milyon dolardır. Onu bile getirip verseniz bu kulüpler yine bir şey yapamayacak bu yönetimlerle. Türkiye'de vergi %15, İtalya'da %47, Fransa ve Almanya'da %50'nin üstü. Peki Türkiye dışındaki ülkelerde böyle borçlu kulüpler görebiliyor musunuz? Hayır çünkü yönetimler ve sistem farklı." diye konuştu.

FİNANSAL FAİR PLAY KONUSU

"UEFA, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray ile Finansal Fair Play kontratı yaptı. Belli miktarda transfer yapabilir, gelir arttırmadan masraf yapamaz maddeleri konuldu. Yani UEFA "Siz yönetemiyorsunuz, ben kriter koyuyorum." diyor. Kulüpleri yönetenler de holding sahipleri yani parayı yönetmeyi bilen kişiler. Kendi şirketleri değer kazanırken, kulüpler nasıl borçlanıyor? Galatasaray yöneticileri o paradan sorumlu olsa Sneijder'e öder mi? Bu yüzden rahat rahat ödüyorlar ve spor yasasını imzalamıyorlar."

YILDIRIM DEMİRÖREN'E TEPKİ

"Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve onun ekibi acil bir şekilde, pılıyı pırtıyı toplayıp Türk futbolundan defolup gitsinler, biz de Türk futbolunu adına bir şeyler yapalım. Süper Lig, 1. Lig ve 2. Lig oyuncuları askerliklerini 38 yaşına kadar tecil edebiliyor. 3. Lig oyuncuları tecil edemiyorlar. Nedense onlar da profesyonel olmasına rağmen bu statüden çıkarıldılar. 3. Lig'de 54 tane takım var, kulüpler bunlarla kontrat imzalamıyor askerlik sorunu var diye. Bu sebeple 5-6 futbolcu beni arayıp eşinden boşandığını söyledi. Çünkü maddi zorluklar yaşıyorlar. Teklif sunacağım lütfen destekleyin."



kaynak:fotospor