Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri’nde Brezilya’ya deplasmanda 3-0 mağlup olarak ağır yara alan Arjantin’de Lionel Messi’nin maç sonu açıklamaları geceye damga vurdu! Sakin ve efendi kişiliği ile tanınan Messi, kendisinden beklenmedik bir şekilde küfür ederek hayranlarını şaşırttı.

Copa America finalinde Şili’ye penaltı atışlarında 4-2 mağlup olarak kupadan olan Arjantin’de Lionel Messi, maçın ardından milli takımı bıraktığını açıklamıştı. Ancak yoğun baskılara dayanamayarak kararından vazgeçmiş ve yeniden ülkesi adına mücadele etmeye başlamıştı. Messi, Arjantin’i Dünya Kupası’nda zafere taşımak için çalışacağını söylemişti.

Messi’nin dönüşü, Arjantin için pek de istenen etkiyi yapamadı. Haziran ayında milli takımı bıraktığını açıklayan dünya çapındaki yıldızın geri dönmesinin ardından oynadığı 5 maçta sadece 1 galibiyet alabilen Arjantin, son olarak ezeli rakibi Brezilya’ya 3-0 mağlup oldu. Böylece elemelerde 6. sıraya gerileyen Arjantin’in Rusya’da düzenlenecek olan 2018 Dünya Kupası’nda mücadele etme hakkı da tehlikeye girdi.

Sürekli Maradona ile kıyaslanan ancak Arjantin Milli Takımı’nda kupa kaldıramadığı için efsane futbolcunun gerisinde tutulan Messi’nin Brezilya mağlubiyetinden fazlasıyla etkilendiği gözlendi. Aynı dönemde yıldızlaştığı Cristiano Ronaldo’nun ülkesi ile birlikte Avrupa Şampiyonası’nı kaldırmasının ardından gözünü Dünya Kupası’na diken Arjantinli yıldız, Brezilya maçı sonrası yaptığı açıklamada küfür etmekten sakınmadı.

KÜFÜR ETTİ!

Genelde sakin ve efendi bir futbolcu olarak bilinen Messi, 3-0’lık mağlubiyetin ardından “Böyle bir sonucu beklemiyorduk. Yediğimiz ilk gole kadar oldukça iyi oynuyorduk. Arjantin’i bu durumda görmek hepimiz için çok zor… Biraz tökezlediğinizde her şey daha da kötü gitmeye başlıyor. Ancak tüm olumsuzluklara ve bulunduğumuz b…ktan duruma rağmen bunları düzeltmek hala bizim elimizde” diyerek taraftarları şaşırttı. Ağzından pek fazla küfür çıkmayan Arjantinli yıldız, hayranlarını şaşkına çevirdi.

Arjantin’in elemelerdeki şansının Kolombiya maçına bağlı olduğunu da sözlerine ekleyen Messi, zorlu maçı kazanarak yeniden çıkışa geçmek zorunda olduklarını belirtti.