Osman Aşkın Bak, ajanslar, gazete ve televizyonların spor müdürleriyle Sepetçiler Kasrı'nda bir araya geldi.

- Yabancı futbolcular seyir zevkini attırıyor olabilir! -

Yabancı sınırlaması hakkında konuşan Osman Aşkın Bak, "Galatasaray UEFA Kupası'nı kazandığı zaman 3-4 yabancı oyuncusu vardı. Altınordu da şuan iyi yolda. Altyapıya güzel destek veriyor. Altyapıya teşvik vermek arzusundayız. Yabancıların da kaliteli olması gerekiyor. Bazen bunu tutturamıyoruz. Yabancı futbolcular seyir zevkini attırıyor olabilir ama biz az çalışıyoruz. Hem sporcusu, hem antrenörü, hem futbolcusu az çalışıyor." dedi.

- Futbolcular takımlarında daha fazla süre almalılar! -

A Milli Takım'ın durumuna da değinen Bak, "Dünya Kupası'nda olmayı başaramadık. Yeni hedef Avrupa Şampiyonası. Lucescu'nun da plan ve proje yapması lazım. TFF, Milli Takımın hedeflerini yükseltmesi konusunda başarılı olacağını düşünüyorum. Futbolcularımızın kendi takımlarında daha fazla süre almasını gerektiğini düşünüyorum. Bu durumun Milli Takıma daha fazla katkı sağlayacağını düşünüyorum. Birbirleriyle sürekli oynayan futbolcular da daha etkili olacaklar." şeklinde konuştu.

- İyi olan takımın kazandığı bir maç olsun! -

Galatasaray-Fenerbahçe derbisi hakkında da görüşlerini paylaşan Osman Aşkın Bak, "Derbi maçı seyir zevki yüksek, futbol şansı iyi olan takımın kazandığı bir maç olsun. İki takımada başarılar dilerim.Kulüp yöneticilerine teşekkür ederim ortamı gerecek açıklamalarda bulunmadılar. Pazar günü keyif alarak eğlenelim. Sosyal medya üzerinden ortamı gerenleri İçişleri Bakanlığımız takip ediyor. Cüneyt Çakır Avrupa da iyi maçlar yönetiyor. Derbide de başarılı olacaktır." ifadelerini kullandı.