'un evsahipliği yaptığı ve altı kıta 97 ülkeden 3 binin üzerinde sporcuyu buluşturan 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nda, seyirciler tam 86 rekora tanıklık etti. Bu rekorların 54'ü dünya, 32'si  rekoruydu. En çok dünya rekoruna imza atılan branş 26 rekorla yüzme oldu. Atıcılıkta 15, atletizmde ise 13 dünya rekoru kırıldı. Samsun'da 199 madalyayla bu istatistikte zirvede yer alan Rusya, kırdığı 33 dünya rekoruyla da tüm rakiplerini geride bıraktı.Türkiye'nin Samsun'da kırdığı tek rekor ise Yasin Süzen'e aitti. Milli atletimiz 400 metrede altın madalyaya ulaşırken, 47.03 saniyelik derecesiyle Deaflympics rekoru kırarak, yüzümüzü güldürdü.

A SPOR HEYECANIYA ŞATTI
18-30 Temmuz tarihlerinde Samsun'da düzenlenen İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nda her gün çeşitli branşlardan canlı yayınlar yapan A Spor, yaşanan heyecanı da Türkiye'ye yansıttı.

?TÜRKİYE, TARİHİNİN EN İYİ OYUNLARINI GERİDE BIRAKTI
Türkiye ilk kez ev sahipliği yaptığı İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda tarihi bir başarıya imza attı. Türk sporcular kazandıkları madalyalarla tarihinin en iyi oyunlarını geçirdi. Toplamda 11. kez oyunlara katılan ay-yıldızlılar, en fazla madalyayı da Samsun'da kazandı. Bugüne kadar toplam 84 madalya alan Türkiye, Samsun'da ise 17'si altın olmak üzere 7 gümüş ve 22 bronz ile 46 madalya kazandı. Türkiye ayrıca madalya sayısında da genel sıralamada da dördüncü olmayı başardı.