Milli takım, Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi takımlarda oynayan eski kaleci Rüştü Reçber, Hürriyet'teki yazısında Volkan Demirel'in camiadan koparılmaya çalışıldığını iddia etti. Reçber, kendisine de aynı tarzı davranışların sergilendiğini belirtti.

İşte Rüştü Reçber'in yazısı... 

3 Temmuz’da dik duran, “Biz bize yeteriz” diyen, Sevilla’da penaltıları kurtaran Volkan Demirel değil miydi? Şimdi camiasından koparılma noktasına getiriliyor. Tıpkı yıllar evvel benim gibi!

Dün gibi hatırlıyorum, Kartalspor maçını... Zayıf uzun boylu bıçkın bir delikanlı. İzledim, izledik ve sağolsun Fenerbahçe’deki yöneticilerimiz de bizlerin ve Nurettin Yıldız hocamın görüşleri doğrultusunda onu aldılar. Kendisiyle uzun yıllar geçirdim. Deli dolu, gözü kara, ama bir o kadar da uysal ve pamuk gibi kalbe sahip...
Tribünlerden gelmiş; içine ve ruhuna F.Bahçelilik işlemiş biriydi Volkan Demirel. Hâlâ da öyle...

Yaklaşık 15 yıldır F.Bahçe’de olma ve oymama başarısı göstermiş; bir efsane olarak anılması gereken Kadıköy kalesindeki savaşçı Volkan Demirel...

30 YILDA ANCAK YETİŞİR

Üzülerek yazılanları, söylenenleri okudum ve dinledim. Asıl üzüldüğüm konu da bir yöneticinin de çıkıp yazılana, çizilene ve konuşulana tepki vermemesi oldu.
3 Temmuz’da sayın Ali Koç ve Aykut Kocaman ile beraber dik duran o değil miydi?

Fenerbahçelilere “Biz bize yeteriz” sözünü benimseten Volkan Demirel değil miydi? Şampiyonluklarınızda, başarılarınızda övdüğünüz bu kişi değil miydi?
Sevilla’da penaltıları kurtardığında yere göğe sığdıramadığınız adam bu Volkan değil miydi?

Peki şimdi ne oldu?

Sözüm, Fenerbahçe yöneticilerine!
Sözüm, F.Bahçe taraftarına!
Sözüm F.Bahçe camiasına!

Bir Volkan Demirel’i yetiştirmek 30 yılınızı alacak, bunun farkında değil misiniz?

HiÇ SAHiP ÇIKMADINIZ

Milli Takım’dan aforoz edildi, sesinizi çıkarmadınız?
Her türlü hakarete maruz kaldı, sesinizi çıkarmadınız!
“Bu bizim kaptanımız, evladımız” deyip, sahip çıkmadınız!

Fakat en ufak bir yanlışta herkes onun tepesine bindi. Savunanlar da çoğunluğun altında ezilip kaldı.

Bizler yaptığı yanlışları yüzüne söyledik.

Çoğu zaman taraftarlık duygusuyla hareket etti, saygı gösterdik. Aşırıya kaçmadı mı bazen, evet kaçtı. Ancak her zaman doğru düşündüğünü yaptı.
Şimdi bedeni ve ruhuyla bağlanıp hizmet ettiği camiasından koparılma noktasına getiriliyor. Hatta getirilmiyor, o hale bizzat sokuluyor. Tıpkı yıllar evvel benim başıma geldiği gibi!

Volkan Demirel, Fenerbahçe Kulübü’nde futbolu bırakmaya karar verdiği güne kadar oynama hakkına sahiptir. F.Bahçe Kulübü’de son jübile maçını Rıdvan Dilmen’e yapılmıştır. Ondan sonra kimseye bugünkü bu zihniyet izin vermemiştir. Ne bana ne benden öncekilere ne de benden sonrakilere. Fakat bugün jübileyi hak eden tek isim Volkan Demirel’dir.

HiÇ SAHiP ÇIKMADINIZ

Başarı daim değildir, başarısızlık da. Bu sene takımın başarısızlığından sorumlu tutulacak en son adam Volkan Demirel’dir. Gerek performansıyla gerekse da adamlığıyla...
Ve eğer maçta adalesinden sakatlanmışsa, bunun da tek nedeni yazılanların ve söylenenlerin vücuduna verdiği zarardır. Ki futbol hayatında kas sakatlığı çekmemiş bir Volkan Demirel’den bahsediyorum!

GÜNDEM ALİ KOÇ

F.Bahçe’nin Krasnodar ile 1-1 berabere kalıp UEFA Avrupa Ligi’nden elendiği karşılaşmanın son dakikalarında taraftarların, “Ali Koç başkan Fenerbahçe şampiyon” ve “Yönetim istifa” tezahüratları yapması, dünün de gündemindeydi. Sosyal medyada bu durum gün boyu çeşitli dedikodular ile gündeme gelirken Fenerbahçe yönetimi ise sessiz kalmayı tercih etti. Sarı lacivertli futbol severler, başkan Aziz Yıldırım’ın tepkisini merak ederken, Yıldırım’ın eşi Gonca Yıldırım’ın anneannesinin cenazesinde bir araya gelen yöneticiler konuyu gündemlerine almadılar.

PAPAZIN ÇAYIRI’NIN SON RUHU

Artık kulüplerde 10 yıllarca oynayan futbolcu olmayacak. O, son futbolcudur.“Fenerliyim” diyenden daha ‘Fenerli’, efsane olan, ahde vefayı hak eden ve sonuna kadar kapıların açık tutulması gereken birinden bahsediyorum. Papazın Çayırı’ndaki son ruhtan; yani Volkan Demirel’den bahsediyorum. Siz futbolu yönetenler! Yapmayın!, Bir gün olsun değerlerinize sahip çıktığınızı görelim.Bize de utanmak kalsın!