Kapüşonlu yelek giymiş ve yüzleri maskeli 50 kadar taraftarın Alcochete'deki Spor Akademisi'ne gelerek buraya işgal ettiği öğrenildi. Saldırganlar bazı teknik adamlara ve oyunculara saldırdı.

Saldırıya uğrayan isimler arasında teknik direktör Jorge Jesus, yardımcısı Raul jose, kaptan William, kaleci Rui Patricio, Acuna, Battaglia ve Hollandalı golcü Bas Dost'un da olduğu öğrenildi.
Saldırının ardından saldırganların olay yerinden kaçtığı bildirildi. Sporting Lizbon'da saldırıya uğrayan futbolcular Pazar günü Aves'le oynanacak kupa maçına çıkmak istemediklerini açıklamıştı. Ancak Sporting Lizbon kulübü bugün bir açıklama yaparak oyuncuların maça çıkacaklarını duyurdu.

O Jogo'nun haberine göre Bas Dost'un taraftarlarca dövüldükten sonra spa salonunun zeminine atıldığı, oyuncunun kafasının yanı sıra bacaklarında da sorun olduğu belirtildi.
Portekiz basınında yer alan haberlere göre futbolcuların morallerinin çok bozuk olduğu bu durumda maç yapamayacaklarını açıkladıkları belirtiliyor.

Bu arada Portekiz basını spor hukuku uzmanlarında dayandırdığı haberlerinde kulübün futbolcuların güvenliğini sağlamakla sorumlu olduğu ve bunun sağlanamaması durumunda oyuncuların sözleşmelerini tek taraflı fesih haklarının bulunduğunu yazdı.

Öte yandan Sporting Lizbon'un sponsoru olan NOS, 2015'te imzaladığı 12 yıllık 515 milyon euro tutarındaki anlaşmayı iptal etmek için harekete geçti. NOS'un bu kararında dünkü saldırı ve bugün Portekiz'de başlayan Cashball adlı operasyonad Lizbon ekibinin üst düzey bir yöneticisinin tutuklanmasının etken olduğu belirtiliyor.