Vodafone Park'ta oynanan maçta Bayern Münih 18. dakikada Thiago Alcantara ile 1-0  öne geçti. 46.dakika da Gökhan Gönül kendi kalesine gol attı. Beşiktaş 59.dakika da  Vagner Love ile skoru 2-1'e getirdi. Bayern Münih'in golcüsü Sandro Vagner 84.dakika da skoru 3-1 yaptı.

Bu skorun ardından Siyah-Beyazlılar ,UEFA Şampiyonlar Ligi'ne veda etti.

BEŞİKTAŞ'IN BU SEZON ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE KIRDIĞI REKORLAR

Bu sezon 8. defa UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynayan Beşiktaş, rekor üstüne rekor kırdı. Beşiktaş bu sezon henüz grup aşamalarında kendisinin ve Türkiye'nin birçok kırılmamış rekorunuda kırdı.  Beşiktaş'ın bu sezon kırdığı rekorlar şu şekilde;
 

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE EN ÇOK GOL ATAN TÜRK TAKIMI 

Geçen sezon grup aşamalarında elenen Siyah-Beyazlı ekip 6 maçta 9 gol atarak en gollü UEFA Şampiyonlar Ligi sezonunu geçirmişti. Bu sezon ise henüz grup aşamalarında 6 maçta 11 gol atarak grup aşamalarında en çok gol atan Türk takımı ünvanını eline aldı. Beşiktaş ayrıca +6 averajla en iyi averaja sahip olduğu grup aşamasını geride bıraktı.

3'TE 3 YAPAN İLK TÜRK TAKIMI

Bu sezon  Porto (D), RB Leipzig ve AS Monaco (D)'yu yenen Beşiktaş, Şampiyonlar Liginde ilk üç maçından galibiyetle ayrılarak 3'te 3 yapan ilk Türk takımı oldu.

ŞAMPİYONLAR LİGİ GRUP AŞAMASINDAN LİDER ÇIKAN İLK TÜRK TAKIMI

Daha önce 6 kez katıldığı UEFA Şampiyonar Ligi gruplarından hiç çıkmayan Beşiktaş bu sezon G grubunda adeta fırtına estirerek bitime 1 hafta kala lider olarak çıkmayı garantiledi. Şampiyonlar Ligi gruplarından lider olarak son 16'ya kalan ilk Türk takımı ünvanını ele geçirdi.

GRUP AŞAMASINDA TÜM DEPLAASMAN MAÇLARINI KAZANAN İLK TÜRK TAKIMI

Siyah-Beyazlılar bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde deplasman maçlarının üçünden de galip ayrılarak yaparak tüm deplasman maçlarını kazanan ilk Türk takımı oldu.

ŞENOL GÜNEŞ'TEN PUAN REKORU

Beşiktaş tarihinin üst üste Şampiyonlar Ligi'ne katılan ilk teknik direktörü ünvanını elinde bulunduran Şenol Güneş, Siyah-Beyazlıların başında en fazla UEFA Şampiyonlar Ligi maçına çıkan teknik direktör olarak da kayıtlara geçti.
Şenol Güneş, %33,3 ile UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinin en yüksek galibiyet yüzdesi ve maç başına 1,3 gol ortalamasına ile en yüksek gol ortalamasına sahip hocası oldu.

Tecrübeli teknik direktör ayrıca Avrupa'nın en büyük futbol organizasyonunda takımına en fazla puan kazandıran çalıştırıcı olarak Şenol Güneş, 2007-2008 sezonunda Fenerbahçe'ye 11 puan kazandıran Brezilyalı teknik direktör Arthur Zico'yu da geçmiş oldu.

8 MAÇLIK SAHASINDA YENİLMEME REKORU

En son 03 Ekim 2007 tarihinde o zamanki ismi ile İnönü Stadyumu'nda Portoya 1-0 yenilen Beşiktaş, o günden beri kendi evinde Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı 8 maçta yenilgi yüzü görmedi.
.

Kaynak: Fanatik

.