Son dönemde yaşanan terör olayları karşısında bir araya gelen futbol ailesi, 22 Aralık Perşembe günü Spor Toto Süper Lig'de forma giyen yerli ve yabancı futbolcuların katılacağı, "Şehitlere Saygı Maçı" adıyla gerçekleştirilecek dayanışma gecesi düzenleyecek.

"Devlet millet el ele hep beraber tribüne" sloganıyla Vodafone Arena'da 22 Aralık Perşembe günü yapılacak maç, saat 20.00'de başlayacak. Mücadele TRT 1, TRT SPOR'dan canlı olarak ekranlara gelecek. Ayrıca diğer televizyon kanalları da TRT frekansı üzerinden maçı yayınlayabilecek.
 
Cumhurbaşkanlığının himayesinde, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Kulüpler Birliği Vakfı ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in koordinasyonunda yapılacak maç, Vodafone Arena'da gerçekleştirilecek. Karşılaşmaya Süper Lig takımlarında forma giyen her takımdan birer yerli ve yabancı futbolcu katılacak. Müsabakada elde edilecek tribün gelirleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı aracılığıyla Beşiktaş ve Kayseri'de gerçekleştirilen terör saldırısında şehit ve gazi olanların ailelerine bağışlanacak.
 
Etkinlikle ilgili gerçekleştirilen basın toplantısına Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ ile Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim katıldı.