NTV Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme ilk maçında temsilcimiz Fenerbahçe deplasmanda Sturm Graz'ı 2-1 mağlup ettiği maçı değerlendirdi.

İşte Mehmet Demirkol'un açıklamaları;

"Valbuena çehreyi değiştiren adam Alper maçın adamı... Kaliteyi oraya koyduğunuz zaman sadece orada yükseliş olmuyor. İlk olarak orada oluyor ama komşu pozisyonlarda kalite yükseliyor. Senin oyunun kolaylaşıyor. Sonra bu yayılıyor kademe kademe gibi... Kalite sadece kendi pozisyonunun etkilemez."

'ALPER KANATTA DAHA ETKİLİ'

"Yeni oyuncuların gelmesiyle iş değişecektir. Alper maçın adamı neden çünkü merkeze mahkum olmadı. Alper kanat oynadığı hemen hemen bütün maçlarda etkili oldu. İkinci yarıda merkeze takılınca muhtemelen Aykut hoca böyle istedi. Alper'in bir kaç tane çok kritik kaybettiği toplar var. Çizgi oyunu ve merkez oyunu arasında dağlar kadar fark var. Alper dinamik oyuncu teknik oyuncu değil. Bunu yaptığı zaman çok etkili oluyor.

"Ahmethan çok çabaladı doğru yerlerde de bulundu. İlk gol için o atacaktı. Monaco maçında da güzel bir kafa vuruşu vardı ama kaleci iyi çıkarmıştı. Bu maçta da gol atsaydı iyi hissederdi sonuçta santrforlar golle varlar. Ben Aykut hocayı kutluyorum bu kararından dolayı."

'KARAR VERMEK KOLAY DEĞİL'

"Bu tip maçlarda kritik oluyor. Hem oyunun gidişatı hem oyunun psikolojisi... Beraberlik en azından diye yükleneceklerdi bu yüzden karar vermek kolay değildir. Isla oyuna girince Valbuena'nın ara pasları hedefini bulur oldu. Ozan, Alper, Souza... Topal, Souza ve Ozan oldu sonra. Bu 3 oyuncu olduğunda Ozan bağlantı oyuncusu oluyor. Josef önde oynuyor."

"15 ile 85 arasında hiçbir şey yok. Rakibin oyunu oraya yıkması konusunda çok eleştirmeyebilirim. Sturm Graz tarafından bak hiç gelememişsin 15-85 arası ondan sonrada gelemeyeceksen orada ne işin var. O pozisyonları veriyorsanız burada bir eksiklik var."

'OYUN KALİTESİ KÖTÜ DEĞİL'

"Biz hazır değiliz derse hoca bunu kabul ederim. Tudor da dese dinlerim. Ama bunu ligin dördüncü haftasında söylersen olmaz. İş biraz bahaneye dönüyor. Fenerbahçe'nin oyun kalitesi kötü değil ama ilk 15 dakika frene basarak oynadılar. Fenerbahçe çıkamadı, çok ciddi bir baskı olmasa da..."

'ISLA SEZONUN TRANSFERİ OLABİLİR'

"Isla ligin en iyi transferi olabilir. Şener'in temel probleminin zihinsel olduğunu düşünüyorum. Her zaman fizik ve kondisyonu çok iyi. Atlet bir oyuncu ama büyük takımda oynamak için zihinsel yeterlilik gerektiriyor. Bunun akıllı olup olmamak ile ilgili değil yanlış anlaşılmasın. Daha kararlı olmak lazım."

"İlk yarıda Neustadter ile olan kararsız kaldı. İkinci yarı olan önemliydi. Bu tecrübedeki oyuncudan görünce insan şaşırıyor. Kameni var diye değildir sanırım. Volkan yüksek seviyeye alıştırdığı için insan onu hep arıyor. En kahraman olduğu maçta Sevilla maçının içinde en büyük hatalar yapan oydu. Daha sonra gitti penaltılarda şov yaptı."

"Aykut Kocaman, Neustadter'i kullanacak belli. Ona güvendiğini hissediyorsun. Orta saha olur savunma olur ama kullanacak gibi duruyor."