Değerli spor adamı Sinan Vardar, Levent Ümit Erol'un hazırlayıp sunduğu ödüllü program Doğru Tektir'de çok önemli açıklamalarda bulundu.

İlk olarak dün akşam oynanan milli maçı değerlendiren Sinan Vardar; ''Milli takımımız dün güzel bir sonuç aldık.İlk 15 dakikada Finlandiya'nın işini bitirdik.Genel olarak dün milli takımımız çok iyiydi ama İsmail Köybaşı bana göre sahanın en iyisiydi.Cenk Tosun'un da bu kritik maçta iki gol birden atması bir Beşiktaş'lı olarak beni daha da mutlu etti.'' açıklamalarında bulundu.

Daha sonrasında Türk futbolunu ve alt yapı sistemine değinen deneyimli spor adamı Sinan Vardar; ''Bugün Almanya'ya baktığımız zaman alt liglerinde çoğunlukla Türk kökenli futbolcular top oynuyor. Biz Fulya'da bir tane sahadan 20-30 tane futbolcu çıkardık! Ben Türk futbolundaki çarpık düzene ve futbolumuzun kötüye gitmesini hazmedemiyorum. Bu ülke en çok yatırımı futbola yaptı Türkiye'nin her yerine statlar yapıldı. Bunlar güzel şeyler. Ben bu futbol camiasının 45 yıldır içinde olan biriyim.Çok çirkin işlere tanık oldum! Futbolun içerisindeki yöneticilerin hepsinde çıkar ilişkisi var.Ligimize kötü yabancı futbolcuları getirenler değişmeli,yabancı sınırı olduğu gibi serbest olmalı.Ben TÜRFAD başkanı oldum bu dernekle beraber sesimizi devletimizin yetkili birimlerine duyuracağız.Çözümlerimizi,önerilerimizi,isteklerimizi devletimize ileteceğiz. İnanın takımlarımıza verilen paraların yarısı çalındı. Yakında futbolumuz adına önemli kanunlar çıkacak.'' açıklamasında bulundu.

Beşiktaş ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Sinan Vardar; ''Beşiktaş inşallah UEFA kupasını kazanır. Zor ama inşallah kazanır. Beşiktaş, Liverpool gibi takımları yendi şimdi Lyon ile eşleşti ve kamuoyu %51 favori Beşiktaş diyor bu güzel bir şey. Ben Beşiktaş'ın devre arası transfer dönemi çok da iyi değerlendirdiğini düşünmüyorum. Beşiktaş şu an şampiyonluğun favorisi ama arkadan gelen Başakşehir de çok iyi bir takım. Başakşehir'in tek dezavantajı tecrübesiz olmaları...'' açıklamasında bulundu.

Genç oyunculara da değinen Sinan Vardar; ''Zamanında Atınç Nukan'ı 15 bin TL'ye aldım Beşiktaş 6 milyon euro'ya sattı. Şimdilerde yine Altay'da bir oyuncu var Atakan diye o da çok iyi bir oyuncu... Batuhan Karadeniz de çok büyük bir yıldız olabilirdi fakat yaşantısında sapmalar vardı.Ben Beşiktaş'tan ayrılırken yöneticilere ''Batuhan çok büyük bir yıldız olabilir ama yaşantısında sapmalar var bir yaşam koçuna ihtiyacı var'' dedim.'' açıklamasında bulundu.

Son olarak genel bir değerlendirme yapan Vardar; ''Türkiye kupasının favorisi diğer takımlara baktığımızda Fenerbahçe! Ellerinde sadece bu kupa kaldı ve bunu kazanmak isteyeceklerdir. Ligimizde ise Akhisar Belediyespor çok kötü bir performans gösteriyor geçen sezonun 3'te 1'i kadar performans gösteriyorlar düşme tehlikeleri var. Trabzonspor ise son haftalarda büyük bir çıkış yakaladı ve Yusuf Yazıcı gibi bir değeri kazandı.'' açıklamasında bulundu.