SİYAH-BEYAZ FENERBAHÇE

Rakip Beşiktaş'ın Bayern Münih yenilgisi sonrası demoralize bir şekilde maça başlayacağı düşüncesindeydim; veya tam tersi baskılı ve oyunu isteyen, yenilgiyi unutmuş ve önüne bakan bir Beşiktaş olacağı şeklinde düşüncem vardı. Fenerbahçe ise 15 maçtır kaybetmeyen, Beşiktaşla ligde oynadığı son 9 maçın 8 inde yenilmeyen, artı olarak Başakşehir galibiyetinden sonra daha fazla şampiyonluk için hırslanan bir profil çiziyordu. Fakat işler hiç istenilen gibi olmadı. Fenerbahçe ilk yarı beyaz, ikinci yarı siyahtı. 

İlk 20 dakika Fenerbahçe sanki Kadıköy'de oynuyormuşçasına çok rahat ve baskılı bir oyun oynadı. Bu dakikalarda da erken bulunan gol Fenerbahçe için çok iyi bir başlangıç  oldu. Golün ofsayt olup olmadığı çok tartışılıyor. Kurala göre ofsayt. Bence çok ince bir çizgi. Verilebilirdi de verilmeyebilirdi de.  Maç 3-1 Beşiktaş lehine olduğu için bu durum çok konuşulmayacak bence, eğer ki maç 1-0 Fenerbahçe lehine bitseydi bu karar maçın önüne geçebilirdi. İlk yarı rakibini ablukaya alan ve maçı çok isteyen bir Fenerbahçe gördüm. 1-0  ın avantajıyla soyunma odasına giden Fenerbahçe, ikinci yarıya tamamen farklı bir anlayışla başladı. 1-0 a veya beraberliğe razı bir Fenerbahçe vardı sahada. Oyunu tamamen kendi yarı sahasında kabul ederek mağlubiyetin sinyalini verdi. Başakşehir maçından da hatırlayacağımız gibi Fenerbahçe rakibine baskı kurduğu maçlarda galip gelmeyi başarıyor. Şampiyonluğun gittiğini kesinlikle düşünmüyorum. Rakiplerimizin zor maçları var, Fenerbahçenin fikstürü kolaylaşmaya başlıyor. Fenerbahçe için şampiyonluğun anahtarı baskılı, mücadeleci ve geriye yaslanmayan bir futboldan geçiyor. 

MAÇIN KIRILMA ANI

Kırılma anı kesinlikle İsmail in sakatlanmasıydı. Fazlaca eksiği olan Fenerbahçe için bu durum yeni bir problem oluşturdu. Bekler hücumu değil, savunmayı düşündüler ve çok etkili olan hücum silahı ortadan kalktı. Bundan sonra da maçın gidişatı değişti. Geriye yaslanan bir Fenerbahçe ortaya çıktı. İkinci yarı da Beşiktaş ın golü erken bulmasıyla resmen Fenerbahçe elleriyle maçı verdi ve Beşiktaş ı şampiyonluk yarışına davet etti.

MAÇIN ADAMI

Ricardo Quaresma! 2 gol ile takımının galibiyetine büyük katkıda bulundu. Attığı trivela golü muazzamdı. Sezonun en güzel gollerine aday olacak bir goldü. İlk yarı Kameni nin çıkardığı bir vuruşu da vardı. Yaşı geçse de her zaman aynı kalacağını düşündüğüm, izlemekten büyük zevk aldığım ve uzun yıllar izlemek istediğim bir futbolcu.