Gençlik ve Spor Bakanı Bak: Sporun terörü yeneceğini, o gücünü göreceğiz

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Şırnak’ta yarın bir spor müsabakası var. Orada sporun gücünü göreceğiz. Sporun terörü yeneceğini, o gücünü göreceğiz. Orada yaptığımız her tesis ve salon gençlerimizi terörden kurtarıyor. Terör örgütünün oyuncağı olmasını engelliyoruz." dedi.


Bak ve beraberindeki Vali Tuğba Yılmaz, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Çınarcık Kaymakamı Abdullah Çiftçi, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, geçen hafta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Çınarcık Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Vehip Tekin’in Taşliman Mahallesi’nde ikamet eden ailesini ziyaret etti.

Merhumun eşi Fatma Tekin’e taziyelerini ileten Bak, buradan Armutlu ilçesine geçerek Esenler Belediyesince düzenlenen Sivil Toplum Buluşması etkinliğine katıldı.

"Sporun terörü yenecek gücünü anlatıyoruz"
Bak, yaptığı konuşmada, gençlerin spora yönelmelerinde sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düştüğüne işaret ederek "Sizlerden bu konuda hassasiyet istiyoruz. Çocuklarımızı, gençlerimizi spora, maneviyata, milli duygulara, kültüre, sanata yönlendireceğiz. Sivil toplum kuruluşlarımızla ve belediyelerimizle bunları yapacağız. Bu toplumu bozmalarına, etkilemelerine müsaade etmeyeceğiz. Güçlü olacağız." dedi.

Her zaman sporun kudretini, sporun terörü yenecek gücünü anlattıklarını aktaran Bak, şöyle konuştu:

"Bakın yarın kısmet olursa Şırnak’a gideceğim. Şırnak’ta yarın bir spor müsabakası var. Orada sporun gücünü göreceğiz. Sporun terörü yeneceğini, o gücünü göreceğiz. Orada yaptığımız her tesis ve salon gençlerimizi terörden kurtarıyor. Terör örgütünün oyuncağı olmasını engelliyoruz. Dağa gitmesini engelliyoruz. İşte sporun gücü de terörü yenecek. Bu noktada çalışmamız lazım."