Romanya’nın başşehri Bükreş’te düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda serbest stil 125 kiloda altın madalya kazanan ve tarih yazan bir millî değerimiz vardı; Taha Akgül. Akgül, şampiyonayı değerlendirdi ve yarınlara dair hedeflerini açıkladı. Kariyerinde yedinci defa Avrupa şampiyonu olan ve finalde Gürcü rakibini 7-0 yenen Taha “Herkesin gözü bizim maçımızdaydı. O yüzden maçın çok manevi bir havası vardı. Yedinci şampiyonluğun 7-0 gibi ezici bir üstünlükle gelmesi benim için Dünya Şampiyonası öncesi moral kaynağı oldu. Hiç bu kadar başarılı olduğumuzu, madalya aldığımızı hatırlamıyorum. Yükselişte olan bir ekibimiz var. Çok kaliteli bir jenerasyon. Güzel bir ekip ruhu var. On sıkletin yedisinde madalya kazandık. Takım hâlinde ikinci olduk, altı puanla şampiyonluğu Rusya’ya kaptırdık” diye konuştu.


2020 belirleyici olacak
2020 Tokyo Olimpiyatlarının kariyeri açısından çok önemli olduğunu da vurgulayan Taha Akgül “Tokyo’da 29 yaşında olacağım. Spor için güzel bir yaş. Önceden 30-31 yaşlarında spor bitiyordu. Şu an 34-35 yaşlarına kadar spor yapılabiliyor. Tokyo’da bu Avrupa Şampiyonası’ndaki gibi performans gösterebilirsem tabii ki devam ederim. Ama rakiplerime gücümün yetmediğini hissedersem zirvede bırakmak isterim. O yüzden 2020 benim için belirleyici olacak. 2018 Dünya Şampiyonası’nda yenilince biraz haksız eleştirilere maruz kalmıştık. En güzel cevabı minderde verdiğimi düşünüyorum. Şimdi üç hedefim var; 2019 Dünya Şampiyonası, 2020 Avrupa Şampiyonası ve 2020 Tokyo Olimpiyatları. Üçte üç yapmak istiyorum” dedi.

İranlı ile hesap kapanacak
Millî güreşçi Taha Akgül, “Ivan Yarygin Turnuvası’nda Rus sporcuya yenilmiştim. Ondan rövanşı aldım. 2017’de Gürcü sporcuya yenilmiştim, ondan da rövanşı aldım. İnşallah İranlı sporcudan (Parviz Khodavirdi Hadibasmanj) da 2019’da rövanşı almak ve üçüncü defa dünya şampiyonu olmak istiyorum” dedi.



Kaynak:Türkiye