Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Diego Lugano, Türkiye ile yürüttüğü iş ilişkileri nedeniyle ülkesini karıştırdı. Uruguay Milli Takımı kaptanı olan Atletico Madrid'li futbolcu Diego Godin ile birlikte geçtiğimiz yıl bir şirket kuran Lugano, Türkiye'den çimento ithal etmeye başladı.
 
Ancak "Cementos Charrúa" isimli şirketleriyle giriştikleri bu ticari faaliyet, milli futbolcuların ülkesinde rahatsızlık yarattı. Güney Amerika ülkesindeki maaliyetlerin çok altında ürünü elde etme fırsatı yakalayan Lugano ve Godin, piyasayı alt-üst etti. Uruguay'da petrol, alkol, çimento satışı ve ithalatından sorumlu kurum olan ANCAP, ortaya çıkan durum nedeniyle ikilinin bu sektördeki girişimlerine müdahale etti.

'Ülkenizde üretin' eleştirisi

Türkiye'den getirilen çimentonun çok ucuza geldiği, üretim maaliyetinin altında olduğu, satış fiyatının da oldukça düşük olması nedeniyle haksız rekabete sebep olduğu belirtildi. Türkiye'den gelen ürünü etiketleyerek piyasaya sunan Lugano ve Godin ülkelerinde üretim yapmadıkları için eleştirildi.
 
Bakanlığa şikayet ettiler  

Bu durumun ülkedeki çimento üretimini büyük sekteye uğratmaya başladığının altı çizildi. ANCAP'ın konuyu Uruguay Sanayi Bakanlığı'na ilettiği, Lugano'nun şirketinin yarattığı sıkıntı konusunda şikayetçi olduğu ve fiyatlar konusunda ayarlama yapılmasını bakanlıktan talep ettiği ortaya çıktı.

Kaynak : Skorer