Takımınızı izlemek için 1000$'dan fazla para harcadığınızı ve 8000 km yolculuk ettiğinizi düşünün.

Şimdi de bu kadar parayı ve zamanı yalnızca stadyumun dışında öylece dikilmek için, turnikelerden geçip boş çimlere bakmaya bile tenezzül etmediğinizi düşünün.

Coventry City taraftarı Stewart Craner bu hafta sonu tam olarak bunu yaptı. Amerika'dan İngiltere'ye epik bir yolculuk yapan Craner'ın amacı kulübün sahibi Sisu'ya karşı taraftarların başlattığı boykota katılmak, yani maça gitmek değil gitmemekti.

Hem de bir yıldan fazladır kulübün stadında taraftarı olduğu takımı izlememiş olmasına rağmen.

Ancak kendisi kararından hayli memnun. 

Coventry Telegraph'a konuşan Craner, "Bu konu hakkında düşüncelerim net. Sevdiğim takım günden güne eriyor. Bence bir futbol kulübü futbol odaklı yönetilmeli, tepeden tırnağa futbolla yatıp kalkan, adeta futbolla nefes alıp veren insanlar tarafından yönetilmeli" ifadelerini kullandı.

"Böyle bir protesto olduğunu öğrenince tereddütte kalmadım değil" diyen Craner, "Ama kulübün durumuna dikkat çeken bir protestoda bulunmanın bir maç izlemekten daha önemli olduğuna karar verdim" diyerek geliş amacını açıkladı.

Craner'ın taraftarı olduğu Coventry, İngiltere 1. Lig'de oynanan ilk 14 haftanın ardından küme düşme hattında 21'nci sırada bulunuyor.