Teknik hocası olduğu Bandırmaspor takımı ve güzel şehir ile ilgili açıklamalarda bulunan Yusuf Şimşek; ''Feyyaz Uçar'a çok teşekkür ediyorum. İyi bir takım, iyi çalışan bir takım bırakmış.. Takımımız iyi bir takım. Takımla 4-5 gün antrenman yapma şansı yakaladım ve ilk maçımızı 4-0 kazanarak güzel bir hoş geldin dediler bana. İlk maçımızı kazanmamız güzel bir olay diye düşünüyorum. Şehire alıştığım söylenemez, zaten büyük bir şehir değil küçük bir şehir. İşten eve evden işe gidiyoruz. Ama ilerleyen günlerde daha da alışacağım. Takım olarak hedefimiz alt taraflardan kurtulabilmek ve önümüzdeki yılın planlanmasını yapabilmek.'' açıklamalarında bulundu.

Mersin İdman Yurdu ile ilgili de açıklama yapan Şimşek; ''Transferi açmış olsalardı Mersin İdman Yurdu'ndan ayrılmazdım. İyi bir takıma sahipler. Yönetimde ufak tepek sıkıntılar oldu, keşke transferi açsalardı da biz de orada kalsaydık. Gerçekten Mersin çok önemli, çok güzel ve yaşanması gereken bir şehir. Fakat dediğim gibi ben de bazı nedenlerden dolayı Mersin İdman Yurdu'ndan ayrılmak zorunda kaldım. İnşallah onlar da ligde kalırlar ki kalabilirler. Mersin şehrinin takıma sahip çıkması gerekiyor fakat sahip çıkmıyorlar bu üzücü bir durum. Sahip çıkılmayan takımlar git gide düşer. Ve ben Mersin İdman Yurdu'nun düşmesine gerçekten üzülürüm. Çünkü orada bunu hak etmeyen futbolcular ve insanlar var.'' açıklamasında bulunduç

Kendi hedefleri ile ilgili de konuşan Yusuf Şimşek; ''Benim kişisel olarak kariyer hedefim Süper Lig'de çalışabilmek ve orada kalıcı olmak. Buradan da Bandırma Belediye Başkanına,Sayın kaymakamımıza, komutanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bize cuma günü akşam yemeğinde destek verdiler. Bandırmaspor'un destekçisi ve arkasında olacaklarını söylediler.'' dedi.