Spor Toto Süper Lig’in ilk 10 haftasında tarihinin en iyi performansını sergileyerek ligde namağlup lider olan Başakşehir, Michael Yorkin tarafından ESPN futbol sayfası için yazıldı. 

Başakşehir fırtınası

‘Başakşehir Türk futbolunu taraftarsız kasıp kavuruyor’ başlığıyla verilen yazıda, Turuncu-beyazlıların son Galatasaray galibiyeti ve ilk hafta Fenerbahçe karşısında elde ettikleri zaferler öne sunularak, takımın ligde en çok gol atan ve en az gol yiyen takım olduğu belirtiliyor. Bunun da çok az taraftar için bir şey ifade ettiği özellikle vurgulanıyor. 

Rakip takım taraftarları daha çok

Takımın 2014’te açılan Fatih Terim Stadı’yla beraber önemli bir gelişim yaşadığı belirtilen yazıda maçların ortalama 2 bin taraftara oynandığı ve bunların rakip takımın destekçileri olduğu açıklanıyor. Ayrıca Başakşehir’in eğlenceleri taraftar grubu Boz Baykuşlar da haberde yerini almış durumda. 

Türkler en tutkululardan

Amerika’da yayınlanan yazıda Türkiye’de futboldan, ‘’Türk taraftarlar dünyanın en tutkulularından. Ancak bir maçlık mağlubiyet büyük bir krizin habercisi olarak görülüyor. Özellikle 3 büyük kulüp Beşiktaş’ın bu konularla çok vakit harcıyor. Ancak Başakşehir’in hocası Abdullah Avcı sabırlı birisi’’ diye bahsediliyor. 

Başarıda kilit Abdullah Avcı

Ayrıca bir dönem milli takımı da çalıştıran tecrübeli teknik adamın kulübün projesindeki en önemli faktör olduğunun altı çizilirken, takımda şampiyonluk düşüncesi için erken olduğuna dair bir düşüncesinde oldu belirtiliyor. Son olarak Kasım ayının sonlarında Beşiktaş’a konuk olacak Başakşehir için bu maçın geleceklerini görebilme açısından kilit olduğu vurgulanıyor.