Kayserispor teknik direktörü Sergen Yalçın, Ziraat Türkiye Kupası'nda karşılaşacakları Fenerbahçe maçı öncesi önemli açıklamalarda bulundu.

- 2 hafta çok önemli 2 maç oynayacağız! -

Fikstüre tepki gösteren Sergen Yalçın, "İki haftada çok önemli iki maç oynayacağız. Kupada Fenerbahçe ile karşılaşacağız. Sonra peşinden üç gün sonra çok önemli bir lig maçına çıkacağız. Bahane olarak söylemek istemiyorum ama, üç gün içinde iki önemli maç ama bize ağır gelecek. Kupada mücadelesi  yüksek bir maç oynayacağız. Ligdeki dururumuz belli. Fenerbahçe maçından üç gün sonra Kasımpaşa ile çok önemli bir maça çıkacağız." şeklinde konuştu.

- Maç programı adaletsiz! -

"Bize sıkıştırılmış bir program gibi geldi. Hafta sonu karşılaşacağımız Kasımpaşa kupa maçını iki gün oynayacak. Onlar beş gün dinlenme fırsatı bulurken biz üç gün dolmadan lig maçına çıkacağız. Bizim açımızdan adaletsiz bir program olarak duruyor, bu program. Ligdeki konumumuzdan dolayı kupa ve lig maçı ağır gelebilir. O nedenle bu iki maçta bütün sporcularımızı kullanmamız gerekebilir. Biz lige önem veriyoruz. Kasımpaşa maçı bizim için olmazsa olmaz bir lig maçı. Kupada da devam etmek istiyoruz. Kupada iki dörtlü grubun zor tarafında duruyoruz. İki kulvarda da iddialıyız ama üç günde iki maç pek adil değil. Ligde iyi oynuyoruz, kazanıyoruz ama kurtulduk diyemeyiz. Sporcularımız inanılmaz bir duruş sergiliyorlar." ifadelerini kullandı.