Süper Lig'de geçen sezon ortaya koyduğu başarılı performansla Türkiye  Futbol Direktörü Fatih Terim'in dikkatini çekerek, 27 Mart 2017'de, Türkiye ile  Moldova arasında oynanan ve milli takımın 3-1 kazandığı özel maçta ilk kez forma  şansı bulan Kayserisporlu Deniz Türüç, Makedonya ve Kosovamaçları için  belirlenen aday kadroda da kendine yer bulmuştu.
Kosova ile 11 Haziran 2017'de yapılan maç öncesi ailevi nedenlerden  dolayı Terim'den özel izin alarak kamptan ayrılarak Hollanda'ya giden milli  oyuncu, Makedonya maçının kadrosunda ise yer almıştı.

Süper Lig'de formasını giydiği Kayserispor'un Erzurum'daki kampına  katılan 24 yaşındaki futbolcu, istekli futbolu ve performansıyla Rumen teknik  adam Marius Sumudica'nın yeni sezonda en önemli kozlarından biri olacak.

Sarı-kırmızılı futbolcu Deniz Türüç,  Süper Lig'in tüm takımlar için hayırlı olması temennisinde bulundu. Bu yıl takım olarak iyi şeyler yapacaklarına inandığını belirten  Deniz, "Kayserispor'a bu yıl oldukça yetenekli oyuncular alındı. Geçen sene bazı  sıkıntılar yaşadık. Bu sezon onu değiştirmek istedik. Yapılan transferler  dolayısıyla yönetime teşekkür etmek lazım. Gerçekten güzel işler başarıp, takıma  iyi oyuncular kazandırdılar. Bu sezon gerçekten daha iyi yerlere geleceğimizi  düşünüyorum." diye konuştu.
Bu güne kadar iki kez milli olan Deniz Türüç, Türkiye Futbol Direktörü  Fatih Terim'e kendisine güvenip milli takıma çağırması dolayısıyla teşekkür etti.

Milli Takım'da uzun süreli kalmak istiyor
Milli futbolcu, ay-yıldızlı formayı giymek için her zaman hazır  olduğunu aktararak, "Milli Takım'a bir kerelik gitmedim. Bunu daha önce de ifade  etmiştim. Orada uzun süreli, önemli bir oyuncu olmak istiyorum. Fatih Hocama da  teşekkür etmek gerekiyor. İki kez beni arka arkaya çağırdı. Demek ki bana  güveniyor. Benim için öz güven çok önemli. Fatih Hocamla aram çok iyi. İkinci kez  çağrıldığımda oğlum hasta olduğu için kamptan ayrılmak zorunda kaldım."  değerlendirmesini yaptı.

Deniz Türüç, sözlerini şöyle tamamladı:
"Önümüzdeki ay Milli Takım maçlarında olmayı düşünüyorum. O da bana  bağlı. İyi bir performans gösterirsem orada olurum. Fatih Hocam çok dürüst biri.  Türk futbolcuların hepsinin hedefi takımda kalıcı olmaktır. Ben bunu iki kere  arka arkaya başardım. İnşallah bundan sonra daha fazla çağrılırım."