2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Pazartesi akşamı D, G ve I Grubu müsabakaları oynandı.

Gecenin en çarpıcı sonucu Finlandiya'daydı ama sonucu alan taraf ev sahibi ekip değildi. Mayıs ayında FIFA üyeliğine kabul edildikten sonra tarihinde ilk kez bir resmi maça çıkan Kosova, sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı ve büyük bir sürprize imza atarak evine puanla döndü.

Valon Berisha, 60. dakikada penaltı atışında topu filelere yollayarak ülkesinin ilk golüne imza atarak tarihe geçti.

HAKAN'DAN HAYAT ÖPÜCÜĞÜ

A Milli Takımımız, Hırvatistan deplasmanında Euro 2016'daki randevuya göre daha istekli, daha tempolu oynadı ve zorlu deplasmandan bir puanı kurtarmayı başardı. Hakan Çalhanoğlu'nun frikik golüyle devre arasına 1-1'lik skorla giden Fatih Terim'in ekibi bu skoru maç sonuna dek korudu ve elemelere puanla başladı. 

GÖÇEK'İN MAÇI YARIDA KALDI

G Grubu'nda oynanan Arnavutluk - Makedonya maçı ise yoğun yağış nedeniyle tamamlanamadı. Türk hakem Hüseyin Göçek'in yönettiği karşılaşma, 77. dakikada hava şartlarının sahayı futbol oynamaya elverişsiz hale getirmesi sonucunda yarıda kaldı.

İSPANYA ACIMADI

İspanya, Diego Costa'nın milli takıma dönüş yaptığı maçta Lihtenştayn'ı 8-0 gibi farklı bir skorla devirirken, Boğalar'a galibiyeti getiren goller Costa (2), David Silva (2), Vitolo ve Alvaro Morata'dan (2) geldi.

Gecede alınan sonuçlar şöyle:

D Grubu:


Gürcistan - Avusturya: 1-2

Sırbistan - İrlanda Cumhuriyeti: 2-2

Galler - Moldova: 4-0

G Grubu:

Arnavutluk - Makedonya: 1-1 (77. dakikada yarıda kaldı)

İsrail - İtalya: 1-3

İspanya - Liechtenstein: 8-0

I Grubu:

Hırvatistan - Türkiye: 1-1

Finlandiya - Kosova: 1-1

Ukrayna - İzlanda: 1-1