La Liga'da geçtiğimiz sezon yürürlüğe girse de şimdiye kadar hiç  uygulanmayan, maç canlı yayınında ana kameranın arkasındaki tribünün en az yüzde  70 dolduramayan kulüplere para cezası verilmesi kuralının ilk mağduru milli  futbolcu Emre Mor'un da formasını giydiği Celta Vigo oldu.
 
Ligin 1. haftasında Real Sociedad, 3. haftasında da Alaves'e karşı  sahasında oynayan Celta Vigo, geçtiğimiz sezona göre tribün doluluk oranın  üzerine çıksa da yeni kural nedeniyle para cezası aldı.
 
LFP'nin verdiği cezaya itiraz hakkı olan Celta Vigo'nun, eğer bunu  yapmaz ya da olası itirazı olumlu sonuçlanmazsa gelecek maçta elde edeceği tribün  gelirinden bir kısmını (5-6 bin avro) ceza olarak ödemesi gerektiği açıklandı.
 
Benzer bir ceza almamak için bilet fiyatlarını düşüren Celta Vigo  Kulübü, normalde 20-50 avro olan canlı yayın televizyonunun ana kamerası  arkasındaki tribünün biletlerini, 5. haftada yarın Getafe'ye karşı oynayacağı  maçta 15-40 avroya kadar indirdi.
 
Geçen sezonun rakamlarına göre canlı yayın haklarından toplam 53,3  milyon gelir elde eden Celta Vigo, La Liga kulüpleri arasında en fazla gelir  edenler listesinde 12. sırada bulunuyor. Celta Vigo'nun geçen sezon tribünlerinde  ortalama taraftar sayısı ise 17 bin olarak gerçekleşti.
 
Bir yıl önce yürürlüğe giren söz konusu kural, maç canlı yayın  haklarını satın alan televizyonun ana kamerasının arkasında gözüken tribünün en  az yüzde 70 dolu olmasını zorunlu kılıyor. LFP, bu yeni kural sayesinde  stadyumlardaki doluluk oranının bir yılda artış gösterdiğini belirtiyor.