Yaz transfer döneminde Galatasaray'dan ayrılarak La Liga ekibi Deportivo'ya transfer olan Emre Çolak, İspanya'da adından söz ettiriyor. La Liga'da Deportivo La Coruna forması giyen Emre Çolak, tıpkı Barcelona'da sezona fırtına gibi başlayan, 'idolüm' dediği Arda Turan gibi başarı basamaklarını tırmanmaya başladı.

Deportivo'da sezonun ilk 4 maçının 3'ünde süre almayan, 2. hafta Real Betis'e karşı 90 dakika sahada kalan Emre Çolak, 7. haftası geride kalan ligde özellikle son 3 haftada gösterdiği oyunla beğenileri topladı.

Deportivo La Coruna Teknik Direktörü Gaizka Garitano'nun Emre'yi sol kanattan alıp ofansif orta saha pozisyonuna çekmesi, genç oyuncunun yeteneklerini daha rahat sergilemesine sebep oldu.

Gaizka Garitano, "Emre, bize ihtiyacımız olan pas kalitesini veriyor" diyerek genç futbolcuyu övdü. Forvet arkası pozisyonda kendisini daha rahat hisseden 25 yaşındaki Emre, forveti ve kanat oyuncularını besleyen kilit paslarda önemli bir başarıya imza attı.

KİLİT PAS İSTATİSTİĞİNDE İSPANYA'NIN EN İYİSİ

Deportivo ile çıktığı 4 maçta toplam 156 kez topla buluşan ve 124 kez başarılı pas yapan Emre %79 oranı sağlarken bu dört maçta 14 kilit pas yapmayı başardı. Maç başına ortalama 3,5 kilit pas yapan Emre Çolak, bu alanda La Liga'nın zirvesine oturdu.

Emre'yi takip eden isimler ise ortalama 3,3 kilit pas oranıyla Atletico Madrid'den Koke, Real Madrid'den Toni Kroos, Barcelona'dan Sergi Roberto, Valencia'dan Nani oldu.

Altyapısından yetiştiği Galatasaray'da tam 7 yıl görev yapan Emre Çolak, yaz transfer döneminde gittiği Deportivo'da çıktığı 4 maçta 1 de asist yapma başarısı gösterdi.

sporx