La Liga’da Celta Vigo forması giyen genç yıldız Emre Mor, milli takım arasından önce Malaga maçının kadrosuna alınmamıştı.

La Liga’da Celta Vigo forması giyen genç yıldız Emre Mor, milli takım arasından önce Malaga maçının kadrosuna alınmamıştı.

Yüksek ateş nedeniyle A Milli Takım’a da katılamayacağını sosyal medya hesabından açıklayan Emre Mor, İspanya basınında da gündemin bir numaralı konusu oldu.El Mundo Deportivo’da yer alan ''Emre Mor’a neler oluyor?'' başlıklı haberde şubat ayında takımın en iyi oyuncusu olarak gösterilen Emre Mor’un şimdilerde kadroya girmekte dahi zorlandığı ifade edildi.

20 yaşındaki Emre Mor, A Milli Takımı'n İrlanda ve Karadağ ile oynadığı hazırlık karşılaşmalarında da görev alamamıştı.

A Milli Takım teknik direktörü Mircea Lucescu, Emre Mor’un kadroda olmaması hakkında ''Kendisiyle görüştüm. Emre çok hasta ve ateşi 39’a kadar çıkmıştı.'' sözlerini kullanmıştı.

Bu sezon La Liga'da Celta Vigo formasıyla 19 maça çıkan Emre Mor 1 gol 2 asistlik bir performans sergiledi.Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde de A Milli Takım'da yer alan Mor, 8 maçta 1 asist yapabilmişti. 

1997 doğumlu genç yıldız, Danimarka'da başlayan kariyerinin ardından kısa sürede farkedilmiş ve Borussia Dortmund'a rekor ücretle transfer olmuştu.Performansıyla Borussia Dortmund'da hayal kırıklığı yaşatan Emre Mor, 7 milyon Euro'ya transfer olduğu Alman devinden, 12.5 Milyon Euro karşılığında Celta Vigo'ya transfer olmuştu.

Kulübüyle olan sözleşmesi Haziran 2022'de sona erecek olan Mor, La Liga dışında İspanya Kral Kupası'nda da 2 maçta forma giydi.Katıldığı bir programda Emre Mor ile ilgili konuşan Çelikler, ''Emre Mor böyle giderse 2 sene sonra Boluspor'da oynar'' ifadelerini kullandı. 

Düşüşte olan Emre Mor'un piyasa değeri de günden güne düşmeye devam ediyor.