Katalan ekibinin dünya yıldızı Lionel Messi, hayatının en büyük teklifini almak üzere. Barcelona'da muazzam başarılara imza atarak dünya futbol tarihine geçen futbolculardan olmayı başaran Arjantinli futbolcuya Çin kulübü talip oldu.

Son zamanlarda futbolda transfer piyasasını karıştıran ve yaptığı sansasyonel transferlere uçuk paralar vermekten kaçınmayan Çin kulüpleri, Katalan ekibinin dünya yıldızı Messi'ye kafayı takmış durumda. Goal'ün haberine göre Barcelona'da görevini layıkıyla yerine getiren ve kırılmadık rekor alınmadık kupa bırakmayan futbolcunun tarihin en büyük transfer teklifini alacağı iddia ediliyor.

Çin kulübü Hebei China Fortune'nun Barcelonalı yıldızla ciddi biçimde ilgilendiği ve iddialara göre Barçalı yıldıza reddemeyeceği bir teklif yapmaya hazırlandıkları ifade edildi.

Barcelona'da bu sezon 19 resmi maça çıkan ve 22 gol atan 7 de asist yapan Messi, kulüp tarihine adını altın harflerle yazdıran isim olmayı başardı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 111 maça çıkan ve 93 gol atarak kırılması zor bir rakamı geride bırakan Messi'nin Barcelona'dan ayrılıp ayrılmayacağı büyük merak konusu. Sadece gol değil asist sayısında da inanılmaz verimli gözüken Arjantinli futbolcunun Şampiyonlar Ligi'nde 32 asisti bulunuyor.

Arjantinli Yıldıza olağanüstü performans verileri sonrası Çin kulüpleri iyice kanca takmış durumda. Barcelona ile kazandığı paranın çok çok üstünde bir miktar alacak olan Messi Çin kulübü Hebei China Fortune'nun teklifine ne yanıt verecek bunu zaman gösterecek ama Pellegrini'nin takımı işi abartmış durumda. Messi için yarım milyar Euro'luk bir teklif yapmaya hazırlanan Hebei China Fortune, yıllığı 100 milyon Euro'dan 5 yıllık teklifi Tangocu'nun önüne koyacak.

kaynak: medyahaber