Getafe'yi ağırlayan takım 20. dakikada sağ bek Dani Carvajal ile öne geçerken, ilk yarı bu skorla tamamlandı. 51. dakikada soldan Marco Asensio'nun ortasında Galli yıldız Gareth Bale skoru belirleyen golü attı: 2-0

İspanya basını, Ronaldo'nun ardından Gareth Bale'in takımının yeni yüzü olabileceği ve onun yerini alabileceği yorumunu yaptı.

29 yaşındaki Gallerli oyuncu, karşılaşmada biri gol olan 3 şutla rakibi zorlarken, ilk golde de rol oynadı.

Zidane döneminde Ronaldo'nun gölgesinde kalan Bale'in büyük bir transfer gerçekleştirmeyen takımda bu sezon daha büyük görev üstleneceği değerlendiriliyor.

Dikkati çeken bir performans ortaya koyan Bale, 77. dakikada yerini Lucas Vazquez'e bıraktığında stadı dolduran taraflarca uzun süre alkışlandı.

Geçen sezon Barcelon'nın ardından ligi 3. sırada tamamlayan Real Madrid, 15 Ağustos'ta oynanan UEFA Süper Kupası'nda Atletico Madrid'e 4-2 yenilmişti.

Cristiano Ronaldo'yu Juventus'a satan Real Madrid, seyirci anlamında tersine rekor kırdı. 81.000 kişilik Santigao Bernabeu'da oynanan açılış maçını 48.466 kişi takip etti. Bu rakam son 10 yılın en düşük rakamı. Kulübün geçen sezonki seyirci ortalaması 65.653’tü.